Arlanda

Resor till PargaGrekland

Parga är genuint, mysigt och småskaligt

Hur vill du bo i Parga?

Om Parga

I Parga möts du av gemytligt småstadsliv och äkta gästfrihet bland medeltida gränder. Staden ligger på fastlandet och breder ut sig som en amfiteater runt den lilla viken med dess små öar. I Parga finns ljuvliga badvikar, mysiga familjedrivna hotell och vindlande gränder med charmiga restauranger och barer i en helt underbar romantisk atmosfär.

I Parga äter du gott och bra - standarden är hög och det finns ett stort utbud av restauranger, barer och kaféer. Här äter du både grekiskt och internationellt, dricker goda drinkar och njuter av det lokala folklivet. Vid stränderna finns serveringar och i centrum finns både mataffär, bageri och fruktmarknad.

-

I Parga bor du toppen enligt våra tidigare gäster

Till Parga reser du med kärleken eller vännerna och bor centralt på ett av de små familjeägda hotellen med promenadavstånd till stränderna i stan och de många restaurangerna och barerna längs hamnen. För barnfamiljen passar det bäst att bo vid någon av de större stränderna Lichnos eller Valtos där du har fina hotell med pool och härliga hotellområden.

Storslagen natur och ljuvliga soliga dagar på havet

Det genuina Grekland hittar du här i Parga, pittoreskt och naturskönt med många öde naturvikar längs den storslagna Epiruskusten. Beger du dig ut från staden väntar mängder av äventyr och aktiviteter som Meteoras världskända klippkloster eller Ioanninas droppstensgrottor. För dig som vill njuta av sol och dopp i havet kan du ta en dagskryssning till någon av grannarna Korfu, Paxos eller Lefkas.

Var ligger Parga?

Karta Parga

Väder och badtemperaturer

I Parga råder medelhavsklimat, i april börjar temperaturen att stiga och når normalt runt 20 grader dagtid med kallare nätter. I maj börjar den sköna sommaren med temperaturer runt 25 grader. Under högsommaren juli- augusti är det varmt med temperaturer runt 30 grader och knappt ett moln på himlen. Vattentemperaturen ligger på ca 20-25 grader under sommaren och solen skiner ca 12 timmar per dag. I september börjar det bli svalare med temperaturer runt 25 grader igen. I början av våren och sen höst kan det komma regnskurar men oftast inget långvarigt.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Airtours representant möter dig på flygplatsen vid ankomst och hemresa. Under vistelsen finns representanten tillgänglig på träfftider på hotellen samt på telefon för att svara på frågor och ge tips och råd alla dagar i veckan mellan kl. 09-19 via sms och samtal. För akuta ärenden som olycksfall finns en dygnet-runt-öppen jourtelefon. Telefonnumret får du vid ankomst. Airtours lokala samarbetspartner heter Synthesis Travel.

Andra resmål i Grekland