Arlanda

Resor till LefkasGrekland

Lefkas har spektakulära stränder med gudomligt turkost vatten

Hur vill du bo på Lefkas?

Om Lefkas

I den joniska arkipelagen hittar du denna natursköna pärla. Hit reser du som vill njuta av solbadande till havs eller vid någon av västkustens helt otroliga stränder. Här finns bekväma turistorter och genuint grekiska bergsbyar, arkitekturen är en blandning av grekiskt och italienskt likaså den utsökta matkulturen. Besök charmiga Lefkas stad med sina trånga gränder och små pittoreska hus belägen precis vid brofästet, där bron går över den stora saltvattenlagunen till fastlandet.

-

Här badar du på några av Greklands bästa stränder

Lefkas är känt för sina vackra stränder, glittrande blå hav och grönskande natur. Här hittar du några av Greklands mest berömda stränder som Kathisma och Porto Katsiki. Ljuvliga Kathisma är en långsträckt sandstrand med strandklubbar nedanför kuststaden Agios Nikitas. Vackra Porto Katsiki är en stenstrand, dramatiskt omgiven av branta kalkstensklippor, med runda vita stenar som ger det kristallklara vattnet och den turkosa färgen.

Bo bra nära allt i Nidri

Reser du med Airtours bor du bra i bekväma Nidri på östkusten. Här finns den livliga huvudgatan och den fina hamnpromenaden med bra restauranger och barer. Från hamnen går utflyktsbåtar runt omkringliggande öar som Onassis ö, Scorpios. Vill du bo rofyllt nära naturen passar lugna Nikiana bra, för dig som vill njuta av det grekiska turistlivet kanske Lefkas stad är det bästa alternativet. Hyr gärna en bil för att uppleva ön i din egen takt.

Var vill du bo på Lefkas?

Avresor från Stockholm och Göteborg

Var ligger Lefkas?

Karta Lefkas

Väder och badtemperaturer

På Lefkas råder medelhavsklimat, i maj börjar temperaturen att stiga och når normalt runt 23 grader dagtid med kallare nätter. I juni börjar den sköna sommaren med temperaturer runt 28 grader. Under högsommaren juli- augusti är det varmt med temperaturer runt 30 grader och knappt ett moln på himlen. Vattentemperaturen ligger på ca 20-25 grader under sommaren och solen skiner ca 12 timmar per dag. I september börjar det bli svalare med temperaturer runt 28 grader igen. I början av våren och sen höst kan det komma regnskurar men oftast inget långvarigt.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Airtours representant möter dig på flygplatsen vid ankomst och hemresa. Under vistelsen finns representanten tillgänglig på telefon för att svara på frågor och ge tips och råd alla dagar i veckan mellan kl. 09-19 via sms och samtal. För akuta ärenden som olycksfall finns en dygnet-runt-öppen jourtelefon. Telefonnumret får du vid ankomst. Airtours lokala samarbetspartner heter Travel Solution.

Andra resmål i Grekland