Sök och boka resa
Arlanda

Resor till Lefkas Grekland

Lefkas

Lefkas har spektakulära stränder med gudomligt turkost vatten

Våra hotell på Lefkas

Om Lefkas

I den joniska arkipelagen hittar du denna natursköna pärla. Hit reser du som vill njuta av solbadande till havs eller vid någon av västkustens helt otroliga stränder. Här finns bekväma turistorter och genuint grekiska bergsbyar, arkitekturen är en blandning av grekiskt och italienskt likaså den utsökta matkulturen. Besök charmiga Lefkas stad med sina trånga gränder och små pittoreska hus belägen precis vid brofästet, där bron går över den stora saltvattenlagunen till fastlandet.

Här badar du på några av Greklands bästa stränder

Lefkas är känt för sina vackra stränder, glittrande blå hav och grönskande natur. Här hittar du några av Greklands mest berömda stränder som Kathisma och Porto Katsiki. Ljuvliga Kathisma är en långsträckt sandstrand med strandklubbar nedanför kuststaden Agios Nikitas. Vackra Porto Katsiki är en stenstrand, dramatiskt omgiven av branta kalkstensklippor, med runda vita stenar som ger det kristallklara vattnet och den turkosa färgen.

Bo bra nära allt i Nidri

Reser du med Airtours bor du bra i bekväma Nidri på östkusten. Här finns den livliga huvudgatan och den fina hamnpromenaden med bra restauranger och barer. Från hamnen går utflyktsbåtar runt omkringliggande öar som Onassis ö, Scorpios. Vill du bo rofyllt nära naturen passar lugna Nikiana bra, för dig som vill njuta av det grekiska turistlivet kanske Lefkas stad är det bästa alternativet. Hyr gärna en bil för att uppleva ön i din egen takt.

Lästips från bloggen

Vy över Berlin

Greklands bästa stränder - hitta dina nya favoriter!

Grekland har så många fina stränder att det är svårt att rangordna dem och snart sagt varje ö har flera underbara stränder att välja på. För dig som älskar strandlivet har vi plockat ut några av våra mest magiska favoriter…

Klimatkompenserad resa
fr. 3 299:-

Pris per person. Pris per person. Flyg + hotell 7 nätter

Avresa från Arlanda lördag 2 september. Del i enrumslägenhet. Demetra, Lefkas.

Sök pris och boka

Var ligger Lefkas?

Karta Lefkas

Karta över Lefkas

Restid från Stockholm: 3 timmar 30min

Öppna karta
Airtours service

Airtours representant möter dig på flygplatsen vid ankomst och hemresa. Under vistelsen finns representanten tillgänglig på telefon för att svara på frågor och ge tips och råd alla dagar i veckan mellan kl. 09-19 via sms och samtal. För akuta ärenden som olycksfall finns en dygnet-runt-öppen jourtelefon. Telefonnumret får du vid ankomst. Airtours lokala samarbetspartner heter Travel Solution.

Andra resmål i Grekland

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!