Arlanda

Resor till KosGrekland

Kos - ön med charm, paradisstränder och ett bubblande nöjesliv

Hur vill du bo på Kos?

Om Kos

På Kos upplever du sagolika stränder, spännande historia och ett behagligt nöjesliv. De fina stränderna runt ön, många av dem långgrunda och med ljuvlig sandbotten, gör Kos till en av de mest uppskattade öarna i den grekiska övärlden. Antika fynd som Asklepions tempel och Johanniterriddarnas borg i hamnen visar på det rika kulturella arv Kos har tilldelats. Ön har många pittorska byar, besök Zia känd för sin enastående solnedgång med panoramavy över hela Kos.

-

Upptäcktsfärder till land och till havs

Kos inbjuder till en aktiv och upplevelserik semester. Här har du otroligt bra cykelvägar längs den norra kusten och vill du ta dig längre söderöver gör du det bäst med hyrbil eller någon av Airtours arrangerade utflykter. Missa inte vulkanön Nissyros, en genuin grekisk ö med smala gränder, små vita hus med blå detaljer och vänliga människor. Kliv ner i den aktiva vulkanen och se hur det bubblar och pyser under ytan. Svaveldoften får man på köpet!

Med Airtours bor du bra längs norra kusten

I Lambi och Psalidi bor du i lugna omgivningar men ändå nära utbudet i Kos stad. Här trivs familjen som vill bo på bekväma hotell med all inclusive eller vuxna som vill varva ner i en mer stillsam atmosfär. På behagligt avstånd ligger Kos stad med sitt stora utbud av restauranger och nöjen, den folkliga hamnen och det pulserande nattlivet i en mer sofistikerad tappning än förr.

Var vill du bo på Kos?

Avresor från Stockholm

Var ligger Kos?

Karta Kos

Väder och badtemperaturer

Klimatet på Kos är ett typiskt medelhavsklimat med långa, varma somrar och milda, korta vintrar. I april börjar temperaturen att stiga och i maj börjar den sköna sommaren med temperaturer runt 23 grader. Under högsommaren juli- augusti är det varmt med temperaturer på drygt 30 grader och knappt ett moln på himlen. Vattentemperaturen ligger på ca 20-25 grader under sommaren och solen skiner ca 12 timmar per dag. I september börjar det bli svalare med temperaturer runt 28 grader och ju närmare oktober vi kommer ju svalare blir det. I senare delen av oktober övergår vädret till lite ostadigare och det kan komma regnskurar men oftast inget långvarigt.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Airtours representant möter dig på flygplatsen vid ankomst och hemresa. Under vistelsen finns representanten tillgänglig på träfftider på hotellen samt på telefon för att svara på frågor och ge tips och råd alla dagar i veckan mellan kl. 09-19 via sms och samtal. För akuta ärenden som olycksfall finns en dygnet-runt-öppen jourtelefon. Telefonnumret får du vid ankomst. Airtours lokala samarbetspartner heter Travel Exchange.

Andra resmål i Grekland