Sök och boka resa
Arlanda

Resor till Karpathos Grekland

Karpathos

Karpathos är paradiset för Greklandsälskare!

Våra hotell på Karpathos

Om Karpathos

Genuint grekiskt, vacker natur och helt makalöst vackra stränder bjuder Rhodos lillasyster Karpathos på. Hit återkommer Greklandsälskare år efter år och ön gör ingen besviken. Framförallt stränderna är magiska, Apella är en av Medelhavets, ja en av världens vackraste stränder! Höga branta berg som stupar rakt ner i havet, grönskande pinjeskogar och kristallklart vatten ger en förtrollande stämning som är så typisk för Karpathos.

Genuina bergsbyar inbäddade i ett kuperat landskap

De pittoreska bergsbyarna med sina tavernor, där du äter hemlagad mat efter ägarens mormorsmors recept, besöker du bäst med bil. Kör de slingriga vägarna genom olivodlingar och gröna skogar, njut den sagolika panoramavyn och stanna till vid någon av de små kyrkorna som finns över hela ön. Missa inte byn Olympos, en av de mest sevärda byarna i Grekland. Här känns det som tiden nästan stått stilla sedan den började byggas på 700-talet. De äldre kvinnorna går klädda i färggranna folkdräkter och byn är som ett levande folklivsmuseum.

Bo bra vid den mysiga hamnen eller nära stranden

I Karpathos stad bor du nära både hamnen och stranden. Här trivs du som uppskattar ett lugnt men trivsamt nöjesliv med långa middagar på mysiga tavernor längs hamnpromenaden. Maten håller bra kvalitet och du möts av en varmhjärtad gästfrihet. Från hamnen går båtar till olika stränder och byar varje dag annars har du Pigadias långa strand just utanför centrum. Familjen brukar tycka om Amopi med sin ljuvliga sandstrand och serena stämning. Fler fabulösa badvikar ligger längs kusten där du njuter av stillheten.

Lästips från bloggen

Vy över Berlin

Grekiska öar - Hitta din favorit!

Grekland har något för alla, särskilt för solälskare från norr. Här är drömmen om ljusa stränder och kristallklart, blått vatten verklighet. Utöver det är variationen stor och det finns resmål och hotell för de flesta plånböcker och intressen. Här är…

Klimatkompenserad resa
fr. 4 049:-

Pris per person. Pris per person. Flyg + hotell 7 nätter

Avresa från Arlanda söndag 27 augusti. Del i dubbelrum. Iolkos, Karpathos.

Sök pris och boka

Var ligger Karpathos?

Karta Karpathos

Karta över Karpathos

Restid från Stockholm: 3 timmar 55min

Öppna karta
Airtours service

Airtours representant möter dig på flygplatsen vid ankomst och hemresa. Under vistelsen finns representanten tillgänglig på träfftider samt på telefon för att svara på frågor och ge tips och råd alla dagar i veckan mellan kl. 09-19 via sms och samtal. För akuta ärenden som olycksfall finns en dygnet-runt-öppen jourtelefon. Telefonnumret får du vid ankomst.

Andra resmål i Grekland

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!