Arlanda

Resor till KarpathosGrekland

Karpathos är paradiset för Greklandsälskare!

Hur vill du bo på Karpathos?

Om Karpathos

Genuint grekiskt, vacker natur och helt makalöst vackra stränder bjuder Rhodos lillasyster Karpathos på. Hit återkommer Greklandsälskare år efter år och ön gör ingen besviken. Framförallt stränderna är magiska, Apella är en av Medelhavets, ja en av världens vackraste stränder! Höga branta berg som stupar rakt ner i havet, grönskande pinjeskogar och kristallklart vatten ger en förtrollande stämning som är så typisk för Karpathos.

-

Genuina bergsbyar inbäddade i ett kuperat landskap

De pittoreska bergsbyarna med sina tavernor, där du äter hemlagad mat efter ägarens mormorsmors recept, besöker du bäst med bil. Kör de slingriga vägarna genom olivodlingar och gröna skogar, njut den sagolika panoramavyn och stanna till vid någon av de små kyrkorna som finns över hela ön. Missa inte byn Olympos, en av de mest sevärda byarna i Grekland. Här känns det som tiden nästan stått stilla sedan den började byggas på 700-talet. De äldre kvinnorna går klädda i färggranna folkdräkter och byn är som ett levande folklivsmuseum.

Bo bra vid den mysiga hamnen eller nära stranden

I Karpathos stad bor du nära både hamnen och stranden. Här trivs du som uppskattar ett lugnt men trivsamt nöjesliv med långa middagar på mysiga tavernor längs hamnpromenaden. Maten håller bra kvalitet och du möts av en varmhjärtad gästfrihet. Från hamnen går båtar till olika stränder och byar varje dag annars har du Pigadias långa strand just utanför centrum. Familjen brukar tycka om Amopi med sin ljuvliga sandstrand och serena stämning. Fler fabulösa badvikar ligger längs kusten där du njuter av stillheten.

Var vill du bo på Karpathos?

Avresor från Stockholm och Göteborg

Var ligger Karpathos?

Karta Karpathos

Väder och badtemperaturer

Klimatet på Karpathos är ett typiskt medelhavsklimat med långa, varma somrar och milda, korta vintrar. I april börjar temperaturen att stiga och når normalt runt 20 grader dagtid med kallare nätter. I maj börjar den sköna sommaren med temperaturer runt 24 grader. Under högsommaren juli- augusti är det varmt med temperaturer på drygt 30 grader och knappt ett moln på himlen. Vattentemperaturen ligger på ca 20-25 grader under sommaren och solen skiner ca 12 timmar per dag. I oktober börjar det bli svalare med temperaturer runt 24 grader igen. I slutet av oktober övergår vädret till lite ostadigare och det kan komma regnskurar men oftast inget långvarigt.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Airtours representant möter dig på flygplatsen vid ankomst och hemresa. Under vistelsen finns representanten tillgänglig på träfftider på hotellen samt på telefon för att svara på frågor och ge tips och råd alla dagar i veckan mellan kl. 09-19 via sms och samtal. För akuta ärenden som olycksfall finns en dygnet-runt-öppen jourtelefon. Telefonnumret får du vid ankomst. Airtours lokala samarbetspartner heter Possi Travel.

Andra resmål i Grekland