Sök och boka resa
Arlanda

Fakta om Halkidiki Grekland

Om Halkidiki

Halkidiki är en region på fastlandet i norra Grekland. Ytan är ca 2890 km² och här bor ca 90 000 invånare. Närmaste stora stad är Thessaloniki, Greklands näst största stad som ligger ca 7 mil norr om halvön Kassandra.

Ta sig till Halkidiki

Flyget landar på flygplatsen i Thessaloniki. Buss från flygplatsen till hotellen på Kassandra tar från 35 minuter till 1 timme och 50 minuter beroende på vilket hotell du ska bo på. Till Kalives och Gerakini tar det ca 45 minuter och till Sithonia ca 1 timme och 15 minuter. Under juli och augusti kan trafiken bli mer intensiv och transfertiden längre. Transfertiden kan variera beroende på antal stopp och trafik. Airtours representant assisterar vid ankomst och avresa. Transfer kan förbeställas vid bokning.

Att ta sig runt

Lokalbussar går mellan de olika orterna och till Thessaloniki. Taxi samt uthyrning av bilar.

Nöjen

Restauranger, barer och tavernor i de flesta orterna. Kalithea och Hanioti har det bästa nöjeslivet med barer och nattklubbar. Väsentlig skillnad i utbudet under hög- och lågsäsong.

Stränder

Många fina stränder, både fin- och grovkorniga, vissa med större stenar. De flesta är långgrunda och barnvänliga. I Paliouri på södra Kassandra finns två långa finkorniga sandstränder. I Pefkochori, Hanioti och Polychrono är stränderna av grovkornig sand. Kriopigis strand är finkornig men i vattenbrynet övergår den till grovkornig sand med småsten. I Kallithea finns en finkornig och långgrund strand och i Afitos är stranden finkornig men i vattnet finns stora stenblock. På norra Kassandra, i området Portes är stränderna mer varierade och består av både grovkornig sand och klappersten. Utanför Nea Moudania är stranden av finkornig sand.

Barnvänligt

Fina långgrunda sandstränder som lämpar sig bra för barnfamiljer. Flera utmärkta hotellalternativ med barnklubbar.

Pass & visum - Grekland

För svenska medborgare krävs inget visum. Ditt pass måste vara giltigt under hela ditt besök i landet. Observera att du till Grekland även kan resa med ett nationellt-ID utfärdat av polismyndigheten. För vidare information hänvisar vi till Greklands ambassad: https://www.svenska-ambassaden.com/Ambassad/9969/Grekland-i-Stockholm

Hälsa & vaccinationer - Grekland

Vi rekommenderar alla resenärer att vaccinera sig mot hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig i god tid före avresa. För resor inom Europa krävs vanligen inga ytterligare vaccinationer men det kan finnas undantag. För vidare information hänvisar vi till din vaccinationsmottagning.

Snabbfakta – Halkidiki

  • Valuta: Euro (EUR)
  • Språk: Grekiska
  • Elektricitet: 220 V. Adapter behövs inte.
  • Tidsskillnad: + 1 timme

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!