Arlanda

Resor till Halkidiki

Grekland

Halkidiki

Halkidiki är enastående vackert med stränder för alla smaker

Om Halkidiki

Unika Halkidiki bjuder på underbara stränder och ett makalöst sceneri. Här kan du vandra längs vandringsleder, uppleva fängslande historiska sevärdheter och besöka välkända vingårdar. Grekerna själva spenderar gärna sin semester här på halvön i norra Grekland. Från fastlandet sträcker sig tre halvöar ut i havet, den västligaste och mest populära är Kassandra. I mitten ligger bergiga Sithonia och längt österut ligger Mount Athos, en munkrepublik som är hem för över 1400 munkar.


Tre halvöar i unik form och karaktär

Kassandra är den halvö som de flesta väljer att bo på. Här finns vackra stränder och ett stort utbud av restauranger och nöjen. Ett semesterparadis med grekisk atmosfär och hög standard. Sithonia är lugnare, här hittar du flera sagolika stränder och svindlande vacker natur. Lite vilt och ostyrigt men grönt och frodigt. Mount Athos, det "Heliga Berget" är halvön i öst, dit bara munkar och män som ansökt om visum får komma.

Här kan du slappa, uppleva och shoppa

Du kan varva strandlivet med massor av spännande utflykter. Hyr en bil och kör upp till storstaden Thessaloniki för en dag i shoppingens tecken. Halkidiki och speciellt Sithonia med sitt natursköna landskap bjuder på vandringsleder och vackra vyer. Vingårdar där du kan provsmaka och köpa de lokalproducerade kända Carrasvinerna är ett populärt dagsnöje. Njut av solens strålar på en båttur runt Mount Athos och kanske ser du en glimt av något av de 20 klostren som finns.

Klimatkompenserad resa
fr. 3 899:-

Pris per person. Flyg + hotell 7 nätter.

Avresa från Arlanda 27 augusti 2022. Del i dubbelrum. Medusa.

Sök pris och boka

Var ligger Halkidiki?

Karta Halkidiki

Karta över Halkidiki

Restid från Stockholm: 3 timmar 10min

Öppna karta
Airtours service

Airtours lokala representant möter dig på flygplatsen vid ankomst och hemresa. Under vistelsen finns representanten tillgänglig på telefon. Telefonnumret får du vid ankomst. Airtours lokala samarbetspartner heter Dolphin.

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!