Arlanda

Resor till HalkidikiGrekland

Halkidiki är enastående vackert med stränder för alla smaker

Hur vill du bo i Halkidiki?

Om Halkidiki

Unika Halkidiki bjuder på underbara stränder och ett makalöst sceneri. Här kan du vandra längs vandringsleder, uppleva fängslande historiska sevärdheter och besöka välkända vingårdar. Grekerna själva spenderar gärna sin semester här på halvön i norra Grekland. Från fastlandet sträcker sig tre halvöar ut i havet, den västligaste och mest populära är Kassandra. I mitten ligger bergiga Sithonia och längt österut ligger Mount Athos, en munkrepublik som är hem för över 1400 munkar.

-

Tre halvöar i unik form och karaktär

Kassandra är den halvö som de flesta väljer att bo på. Här finns vackra stränder och ett stort utbud av restauranger och nöjen. Ett semesterparadis med grekisk atmosfär och hög standard. Sithonia är lugnare, här hittar du flera sagolika stränder och svindlande vacker natur. Lite vilt och ostyrigt men grönt och frodigt. Mount Athos, det "Heliga Berget" är halvön i öst, dit bara munkar och män som ansökt om visum får komma.

Här kan du slappa, uppleva och shoppa

Du kan varva strandlivet med massor av spännande utflykter. Hyr en bil och kör upp till storstaden Thessaloniki för en dag i shoppingens tecken. Halkidiki och speciellt Sithonia med sitt natursköna landskap bjuder på vandringsleder och vackra vyer. Vingårdar där du kan provsmaka och köpa de lokalproducerade kända Carrasvinerna är ett populärt dagsnöje. Njut av solens strålar på en båttur runt Mount Athos och kanske ser du en glimt av något av de 20 klostren som finns.

Var vill du bo i Halkidiki?

Avresor från Stockholm

Var ligger Halkidiki?

Karta Halkidiki

Väder och badtemperaturer

I Halkidiki råder ett behagligt medelhavsklimat, i slutet av april börjar temperaturen att stiga och når i maj drygt 20 grader dagtid med lite kallare nätter. I juni börjar den sköna sommaren med temperaturer runt 27 grader. Under högsommaren juli- augusti är det varmt med temperaturer runt 30 grader och knappt ett moln på himlen. Vattentemperaturen ligger på ca 20-25 grader under sommaren och solen skiner ca 10-12 timmar per dag. I september börjar det bli svalare med temperaturer runt 25 grader igen. I början av våren och sen höst kan det komma regnskurar men oftast inget långvarigt.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

En representant från Airtours lokala samarbetspartner möter upp på flygplatsen. I övrigt är resan är på egen hand. Airtours lokala samarbetspartner heter Dolphin

Andra resmål i Grekland