Arlanda

Resor till AlonissosGrekland

Lugnet omfamnar dig på ljuvliga Alonissos

Hur vill du bo - Alonissos?

Om Alonissos

Denna stilla paradisö är för dig som vill uppleva och framförallt njuta av det autentiska Grekland. Här ligger de vackra stränderna som ett pärlband längs öns östra kust medan den nordvästra kusten är vild med branta klippor som sluttar ut i det kristallklara havet. Du bjuds på makalösa naturupplevelser på denna lummigt bergiga ö med många vandringsleder och Greklands enda marina nationalpark där den skygga munksälen lever.

På Alonissos äter du god och genuint grekisk mat. Ett måste är ett besök upp till den charmanta byn Chora uppe i bergen. Den romantiska stämningen och utsikten över bergen och havet från uteserveringarna är oslagbar. Hamnstaden Patitiri är den mest livfulla. Här spenderas kvällarna på någon av tavernorna i hamnen med utsikt över vattnet.

-

Trollbindande landskap med vandringsleder och sagolika stränder

Alonissos är en vacker liten pärla i ögruppen Sporaderna öster om Skiathos och Skopelos. Lugn är det ord som bäst beskriver stämningen på ön. Landskapet är bergigt och grönt. Passa på att utforska naturen till fots och avsluta vandringen med ett dopp i havet på någon av öns fantastiska stränder. Eller ta dig ut till havs, dyk och snorka bland fiskar, delfiner och undervattensgrottor. Kajak är ett annat bra färdsätt för att uppleva den fängslande naturen.

Res med Airtours till Alonissos, ön du besöker mer än en gång

Patitiri är Alonissos hamnstad, det är hit du kommer med färjan från flygplatsen på Skiathos. En ganska ny stad som fick ta över huvudansvaret för ön när en jordbävning ödelade den gamla byn Chora år 1965. Här finns de flesta hotellen och hamnpromenaden bjuder på många mysiga tavernor och barer. Du bor bäst uppe på kullen ovanför hamnen där utsikten över havet och byn är spektakulär. Den mer stillsamma fiskebyn Steni Vala med färgglada fiskebåtar är också ett populärt tillhåll.

Var ligger Alonissos?

Karta Alonissos

Väder och badtemperaturer

På Alonnisos råder medelhavsklimat, i maj börjar temperaturen att stiga och når drygt 20 grader dagtid med kallare nätter. I juni är den sköna sommaren igång med temperaturer runt 26 grader. Under högsommaren juli- augusti är det varmt med temperaturer runt 30 grader och knappt ett moln på himlen. Vattentemperaturen ligger på ca 20-25 grader under sommaren och solen skiner ca 12 timmar per dag. I september börjar det bli lite svalare igen med temperaturer runt 25 grader. I början av våren och sen höst kan det komma regnskurar men oftast inget långvarigt.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Airtours representant möter dig på flygplatsen vid ankomst och hemresa. Under vistelsen finns representanten tillgänglig på telefon för att svara på frågor och ge tips och råd alla dagar i veckan mellan kl. 09-19 via sms och samtal. För akuta ärenden som olycksfall finns en dygnet-runt-öppen jourtelefon. Telefonnumret får du vid ankomst. Airtours lokala samarbetspartner heter Albedo.

Andra resmål i Grekland