Sök och boka resa
Arlanda

Resor till Alonissos Grekland

Alonissos

Lugnet omfamnar dig på ljuvliga Alonissos

Våra hotell på Alonissos

Om Alonissos

Denna stilla paradisö är för dig som vill uppleva och framförallt njuta av det autentiska Grekland. Här ligger de vackra stränderna som ett pärlband längs öns östra kust medan den nordvästra kusten är vild med branta klippor som sluttar ut i det kristallklara havet. Du bjuds på makalösa naturupplevelser på denna lummigt bergiga ö med många vandringsleder och Greklands enda marina nationalpark där den skygga munksälen lever. På Alonissos äter du god och genuint grekisk mat. Ett måste är ett besök upp till den charmanta byn Chora uppe i bergen. Den romantiska stämningen och utsikten över bergen och havet från uteserveringarna är oslagbar. Hamnstaden Patitiri är den mest livfulla. Här spenderas kvällarna på någon av tavernorna i hamnen med utsikt över vattnet.

Trollbindande landskap med vandringsleder och sagolika stränder

Alonissos är en vacker liten pärla i ögruppen Sporaderna öster om Skiathos och Skopelos. Lugn är det ord som bäst beskriver stämningen på ön. Landskapet är bergigt och grönt. Passa på att utforska naturen till fots och avsluta vandringen med ett dopp i havet på någon av öns fantastiska stränder. Eller ta dig ut till havs, dyk och snorka bland fiskar, delfiner och undervattensgrottor. Kajak är ett annat bra färdsätt för att uppleva den fängslande naturen.

Res med Airtours till Alonissos, ön du besöker mer än en gång

Patitiri är Alonissos hamnstad, det är hit du kommer med färjan från flygplatsen på Skiathos. En ganska ny stad som fick ta över huvudansvaret för ön när en jordbävning ödelade den gamla byn Chora år 1965. Här finns de flesta hotellen och hamnpromenaden bjuder på många mysiga tavernor och barer. Du bor bäst uppe på kullen ovanför hamnen där utsikten över havet och byn är spektakulär. Den mer stillsamma fiskebyn Steni Vala med färgglada fiskebåtar är också ett populärt tillhåll.

Lästips från bloggen

Vy över Berlin

Grekiska öar - Hitta din favorit!

Grekland har något för alla, särskilt för solälskare från norr. Här är drömmen om ljusa stränder och kristallklart, blått vatten verklighet. Utöver det är variationen stor och det finns resmål och hotell för de flesta plånböcker och intressen. Här är…

Klimatkompenserad resa
fr. 5 949:-

Pris per person. Pris per person. Flyg + hotell 7 nätter

Avresa från Landvetter söndag 12 maj. Del i dubbelrum. Villa Galini, Alonissos.

Sök pris och boka

Var ligger Alonissos?

Karta Alonissos

Karta över Alonissos

Restid från Stockholm: 3 timmar 25min

Öppna karta
Airtours service

Airtours representant möter dig på flygplatsen vid ankomst och hemresa. Under vistelsen finns representanten tillgänglig på telefon för att svara på frågor och ge tips och råd alla dagar i veckan mellan kl. 09-19 via sms och samtal. För akuta ärenden som olycksfall finns en dygnet-runt-öppen jourtelefon. Telefonnumret får du vid ankomst. Airtours lokala samarbetspartner heter Albedo.

Andra resmål i Grekland

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!