1. Home
  2. Egypten
  3. Sharm el Sheikh
Sharm el Sheikh

Resor till Sharm el Sheikh

Gyllene stränder och ett fantastiskt kulturarv i Sharm el Sheikh

En strandsemester i Sharm el Sheikh är perfekt för både solälskare och kulturintresserade. Denna soldränkta pärla i Egypten, belägen på den södra spetsen av Sinai-halvön vid Röda havet, erbjuder en unik blandning av både avkoppling och äventyr. Sharm el Sheikh erbjuder dessutom en chans att följa i historiens fotspår. Gör till exempel en spännande utflykt till St Catherine's Monastery, där Moses sägs ha mottagit de tio budorden. För de som är sugna på sol och bad väntar kilometerlånga sandstränder och fantastiska semesterorter som Dahab, Hadaba och Naama Bay.

Oavsett om du önskar lyx eller prisvärd komfort, finns det ett brett urval av all inclusive-hotell i Sharm el Sheikh. Här kan du verkligen unna dig det bästa! Många orter erbjuder underhållning som passar både stora och små, så att du kan njuta av en avslappnad strandsemester medan barnen har det kul i vattenparken eller på miniklubben.

Beundra Röda havets undervattensliv

Sharm el Sheik erbjuder en unik möjlighet att utforska en av världens mest imponerande undervattensmiljöer, välkänt för sina färgglada korallrev, kristallklara vatten och ett rikt marinliv. Här kan du komma öga mot öga med majestätiska maneter och fascinerande barracudor.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
19ºC
19ºC
22ºC
28ºC
30ºC
33ºC
35ºC
35ºC
34ºC
30ºC
27ºC
21ºC
Min
12ºC
13ºC
16ºC
20ºC
22ºC
25ºC
28ºC
28ºC
27ºC
23ºC
21ºC
16ºC

Populära boenden

Flyginformation

Flygresan

Du kommer att flyga till Sharm el Sheikh. Denna flygning tar cirka 5 timmar. Vid ankomsten till flygplatsen möts du av Airtours lokala representant.