1. Home
  2. Egypten
  3. Sharm el Sheikh
Sharm el Sheikh

Resor till Sharm el Sheikh

Gyllene stränder och ett fantastiskt kulturarv i Sharm el Sheikh

En strandsemester i Sharm el Sheikh är perfekt för både solälskare och kulturintresserade. Denna soldränkta pärla i Egypten, belägen på den södra spetsen av Sinai-halvön vid Röda havet, erbjuder en unik blandning av både avkoppling och äventyr. Sharm el Sheikh erbjuder dessutom en chans att följa i historiens fotspår. Gör till exempel en spännande utflykt till St Catherine's Monastery, där Moses sägs ha mottagit de tio budorden. För de som är sugna på sol och bad väntar kilometerlånga sandstränder och fantastiska semesterorter som Dahab, Hadaba och Naama Bay.

Oavsett om du önskar lyx eller prisvärd komfort, finns det ett brett urval av all inclusive-hotell i Sharm el Sheikh. Här kan du verkligen unna dig det bästa! Många orter erbjuder underhållning som passar både stora och små, så att du kan njuta av en avslappnad strandsemester medan barnen har det kul i vattenparken eller på miniklubben.

Beundra Röda havets undervattensliv

Sharm el Sheik erbjuder en unik möjlighet att utforska en av världens mest imponerande undervattensmiljöer, välkänt för sina färgglada korallrev, kristallklara vatten och ett rikt marinliv. Här kan du komma öga mot öga med majestätiska maneter och fascinerande barracudor.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
19ºC
19ºC
22ºC
28ºC
30ºC
33ºC
35ºC
35ºC
34ºC
30ºC
27ºC
21ºC
Min
12ºC
13ºC
16ºC
20ºC
22ºC
25ºC
28ºC
28ºC
27ºC
23ºC
21ºC
16ºC

Populära boenden

Populärt resmål för:

Äldre par Unga par Familjer - äldre barn Unga familjer

Flyginformation

Airtours flyger från Skandinavien till Sharm El Sheikh.

Flyg och biljetter

Flygresan tar ca 6 timmar. Flygtiderna är preliminära, slutgiltiga tider meddelas på biljetten. Dina resehandlingar erhålles ca en vecka före avgång. Vi rekommenderar att man är på flygplatsen två timmar före avgång, en timme före avgång stänger incheckningen.

Du kan lägga till bagage i bokningssteg ett,  priset styrs av flygbolaget som trafikerar sträckan.

Medtag giltigt ej skadat pass. Eventuellt visum är resenärens ansvar. Kontrollera att namnen överensstämmer med pass/nationellt ID-kort. Hör av dig omgående om namnen är felstavade.

Visum

Om din resa till Sharm El Sheikh är kortare än 15 dagar behöver du inte ansöka om visum. Med stämpeln du får i passet vid inresa kan du vistas i hela området runt Sharm El Sheikh och Dahab. Vill du göra utflykter utanför dessa områden eller din vistelse Sharm El Sheikh varar längre än 15 dagar behöver du ansöka om turistvisum.

På biljetten anges avgångs och ankomsttider i lokaltid.  Du får ditt boarding-pass på flygplatsen. Var extra uppmärksam på avresetiderna vid sena avgångar – kom ihåg att datumet ändras vid midnatt.

Ankomst och transfer

När du anländer på destinationen och har gått igenom tull och bagageutlämningen möts du upp av våra guider eller en lokal representant. Här får du vårt välkomstbrev samt utflyktsprogram. Här kommer du också få information om vart din transferbuss går ifrån.

Transfer till och från hotellet är inte inkluderat i priset utan finns som tillval i bokningsprocessen. Transfern genomförs med antingen vanlig buss, minibuss eller taxi och körs av lokalt anställda. I vissa fall kommer det också finnas en skandinavisk guide med på bussen.

Transfer

Observera att angivna tider för transfer är exklusive stopp för gäster som ska av/på hotell längst med vägen.