1. Home
  2. Egypten
  3. Röda havet
Röda havet

Resor till Röda havet

Njut av din drömsemester vid Röda havet i Egypten

Vid Röda havet väntar en semester full av möjligheter. Med sina kilometerlånga sandstränder, pittoreska havsnära resorts och ett konstant strålande väder är detta den ultimata platsen för din solsemester. Dessutom är det ett av de mest fantastiska områdena för dykning och snorkling. Längs Röda havets kust hittar du välkända badorter som Hurghada och El Gouna, men också nyare destinationer som Makadi Bay samt en av de vackraste vikarna, Sahl Hasheesh. Under din semester vid Röda havet kan du njuta av solen, svalkande cocktails, snacks och färsklagade måltider på ditt hotell. Om du vill utforska mer, är det kristallklara vattnet inte det enda som lockar - även det vackra ökenlandskapet vid Röda havet är värt att utforska.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
21ºC
22ºC
26ºC
30ºC
34ºC
36ºC
37ºC
38ºC
35ºC
31ºC
27ºC
22ºC
Min
11ºC
12ºC
16ºC
20ºC
24ºC
26ºC
28ºC
29ºC
26ºC
22ºC
18ºC
13ºC

Populära boenden

Flyginformation

Airtours flyger från Skandinavien till Hurghada.

Flyg och biljetter

Flygresan tar ca 5 timmar och 30 minuter. Flygtiderna är preliminära, slutgiltiga tider meddelas på biljetten. Dina resehandlingar erhålles ca en vecka före avgång. Vi rekommenderar att man är på flygplatsen två timmar före avgång, en timme före avgång stänger incheckningen.

Du kan lägga till bagage i bokningssteg ett,  priset styrs av flygbolaget som trafikerar sträckan.

Medtag giltigt ej skadat pass. Eventuellt visum är resenärens ansvar. Kontrollera att namnen överensstämmer med pass/nationellt ID-kort. Hör av dig omgående om namnen är felstavade.

På biljetten anges avgångs och ankomsttider i lokaltid.  Du får ditt boarding-pass på flygplatsen. Var extra uppmärksam på avresetiderna vid sena avgångar – kom ihåg att datumet ändras vid midnatt.

Ankomst och transfer

När du anländer på destinationen och har gått igenom tull och bagageutlämningen möts du upp av våra guider eller en lokal representant. Här får du vårt välkomstbrev samt utflyktsprogram. Här kommer du också få information om vart din transferbuss går ifrån.

Transfer till och från hotellet är inte inkluderat i priset utan finns som tillval i bokningsprocessen. Transfern genomförs med antingen vanlig buss, minibuss eller taxi och körs av lokalt anställda. I vissa fall kommer det också finnas en skandinavisk guide med på bussen.

Transfertider

Hurghada: ca 50 minuter

El Gouna: ca 70 minuter

Makadi Bay: ca 70 minuter

Observera att angivna tider för transfer är exklusive stopp för gäster som ska av/på hotell längst med vägen.