Sök och boka resa
Arlanda

Fakta om Hurghada Egypten

Om Hurghada

Hurghada ligger vid Röda Havets kust ca 400 kilometer söder om Kairo som är huvudstaden. El Dahar är Hurghadas gamla centrum också kallat Downtown och Sakkala det nyare med sin marina och restaurangliv. I Hurghada bor ca 200 000 invånare.

Ta sig till Hurghada

Flyget landar på flygplatsen i Hurghada. Buss från flygplatsen till de första hotellen i Hurghada tar ca 15 minuter. Till Sahl Hasheesh tar det ca 35 minuter och till El Gouna och Makadi Bay ca 40 minuter. Transfertiden kan variera beroende på antal stopp och trafik. Airtours representant assisterar vid ankomst och avresa. Transfer kan förbeställas vid bokning.

Att ta sig runt

Lokalbuss finns men taxi är både enklare och billigt. Vissa hotell har hotellbussar till centrum.

Nöjen

Hotellen har restauranger och barer. I Sakkala där Hurghadas Marina ligger finns ett bra restaurangutbud och nöjesliv med barer och nattklubbar samt shopping. El Dahar, gamla Hurghada är lugnare och i Sahl Hasheesh samt Makadi Bay finns restauranger och nöjesutbudet begränsat till hotellen. El Gouna har trevliga restaurager, barer och shopping i sin marina. I Hurghada roar du dig framför allt med att dyka och snorkla. Här finns tre stycken 18-håls golfbanor, windsurfing, tennis, och ridning.

Stränder

Grusstränder eller långa sandstränder. De flesta av våra hotell har privata stränder. Vill du besöka en allmän strand får du betala en avgift. Ska du dyka får du åka båt ut till korallreven, det är bara enstaka hotell som har korallrev utanför stranden. Snorkla kan du göra direkt från stranden. Badskor rekommenderas.

Barnvänligt

Hotellen är familjevänliga och stränderna långgrunda. I Downtown, den gamla delen av Hurghada är vägarna oftast ojämna och trottoarkanterna höga och lämpar sig inte för barnvagn. Vattenpark i Makadi Bay.

Ramadan

Den muslimska fastemånaden Ramadan hålls mellan 23/4-23/5 2020, då kan butiker och affärer hålla stängt och serviceverksamheten överlag gå lite långsammare.

Pass & visum - Egypten

Passet måste vara giltigt minst 6 månader efter ankomstdatum. Nordiska medborgare med nordiska pass oavsett ursprung behöver inte göra visumansökan. Visum ges på flygplatsen i Hurghada i form av ett frimärke i passet och kostar inget. Övriga medborgare har olika regler och rekommenderas att kontakta Egyptens ambassad för besked. Det kan ta lite tid med visum och bagage. Visum för barn under 2 år ingår ej i resans pris och betalas direkt vid ankomst, ca 15 USD. Detta betalas om barnet har eget pass, är barnet inskrivet tillsammans med en av föräldrarna är det gratis. För mer information angående visum: http://www.touregypt.net/visa.htm. För vidare information kan du även kontakta Egyptens ambassad: http://www.embassyofegypt.se/

Hälsa & vaccinationer - Egypten

Vi rekommenderar alla resenärer att vara vaccinerade mot hepatit A och B. Vaccination mot gula febern krävs för dig som nyligen besökt ett land med risk för gula febern. För vidare information hänvisar vi till din vaccinationsmottagning. Rekommendationerna och kraven varierar beroende på vem du är och hur du ska resa. Tänk på att vaccinera dig i god tid före avresa.

Snabbfakta – Hurghada

  • Valuta: Egyptiskt pund (EGP)
  • Språk: Arabiska
  • Elektricitet: 220 V. Adapter behövs.
  • Tidsskillnad: + 1 timme vintertid. Ingen tidsskillnad när Sverige har sommartid.

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!