Arlanda

Resor till HurghadaEgypten

Prisvärd semester i Hurghada där både hotell och dykning är toppklass

Hur vill du bo i Hurghada?

Om Hurghada

Populära Hurghada bjuder på gyllene sandstränder längs den drygt fem mil långa kusten. Här ligger flera populära badorter med olika karaktär och det är både prisvärt och solsäkert. Stora hotellanläggningar med aktivitetsfyllda dagar och ett digert all inclusiveprogram väntar dig på semestern i Hurghada. Det kristallklara vattnet och fantastiska undervattenslivet lockar till sagolika snorkel- och dykupplevelser bland färggranna fiskar.

-

Ett av världens sju underverk finns inom räckhåll

Från början var Hurghada bara en fiskeby på en lång och öde strand vid Röda Havets nordvästra kust. Idag, mycket tack vare upptäckten av de fina dykmöjligheterna, är det en livlig semestermetropol dit många väljer att resa. Är du nyfiken på de historiska lämningar som Egypten erbjuder kan du besöka Kairo och Giza med sina fascinerande pyramider, sfinxen och ett av världens förnämsta museum. I Luxor hittar du Konungarnas dal och Tutankhamons gravkammare.

Långgrunda stränder och aktiva dagar på Hurghadas fina resorts

Paradisstranden Mahmya eller Giftun Island utanför Hurghada är sagolika platser. Här kan du koppla av eller utforska det marina livet under ytan. Reser du till Hurghada för semesterlugnet och bara vara så bor du bäst i badorterna utanför Hurghada, välj mellan eleganta El Gouna, exklusiva Sahl Hasheesh eller familjevänliga Makadi Bay. Vill du åt det mer vardagliga Egypten med liv och rörelse är Hurghada ett smartare val.

Var vill du bo i Hurghada?

Avresor från Stockholm och Göteborg

Var ligger Hurghada?

Karta Hurghada

Väder och badtemperaturer

I Hurghada är det oftast varmt hela året. Vår och höst är de bästa årstiderna att resa då temperaturen är som mest behaglig. Vintermånaderna, december- februari bjuder på sköna dagar med en dagstemperatur på drygt 20 grader medan nätterna är rejält kallare. Redan i mars blir det varmt och kan jämföras med den svenska sommaren då du sitter ute på kvällarna med bara en tunnare jacka. Under sommaren april - oktober är temperaturen runt 30 grader dagtid och de varmaste månaderna är juli och augusti då värmen kan krypa upp till 40 grader. Vattentemperaturen är badvänlig året runt och ligger mellan 22-28 grader. Under vintern finns möjlighet till några regndroppar men det händer väldigt sällan.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Airtours representant möter dig på flygplatsen vid ankomst och hemresa. Under vistelsen finns representanten tillgänglig på träfftider på hotellen samt på telefon för att svara på frågor och ge tips och råd alla dagar i veckan mellan kl. 09-19 via sms och samtal. För akuta ärenden som olycksfall finns en dygnet-runt-öppen jourtelefon. Telefonnumret får du vid ankomst.