Arlanda

Resor till Larnaca på CypernCypern

Kombinera storstadsliv och shopping med soliga dagar på stranden

Om Larnaca

I Larnaca kombinerar du sol och bad med ett internationellt storstadsliv och genuin cypriotisk atmosfär. Staden är en levande medelhavsstad och en omtyckt badort med stränder och livlig strandpromenad. I kvarteren bakom strandpromenaden finns bra shopping och du hittar internationella klädmärken som H&M och Zara. De flesta hotellen ligger några kilometer utanför stan direkt framför Larnacabuktens stränder.

Larnaca har restauranger för alla smaker, både med internationellt och cypriotiskt kök. Längs strandpromenaden finns ett myller av både restauranger, kaféer och barer. Även längs gatorna bakom stranden finns restauranger, fik och mataffärer.

Fint strandhäng mitt i stan med närhet till shopping och restauranger

Mitt i stan finns en fin och bred sandstrand med palmkantad strandpromenad och här kryllar det av restauranger, caféer, barer och klubbar. Mackenziestranden som ligger precis före flygplatsen är populär bland cyprioterna, den är långgrund och det finns vattensporter. Bakom stranden finns många bra restauranger, barer och nattklubbar; det är ett område som växt snabbt och blivit hippt och trendigt.

Var ligger Larnaca?

Karta Larnaca

Väder och badtemperaturer

På Cypern är sommaren lång, den börjar redan i mars och slutar inte förrän i november. Klimatet på Cypern är ett typiskt medelhavsklimat med långa, varma somrar och milda, korta vintrar. I mars börjar temperaturen att stiga och når i april runt 20 grader dagtid med kallare nätter. I maj är den sköna sommaren igång med temperaturer på drygt 25 grader. Under högsommaren juli- augusti är det varmt med temperaturer runt 30-35 grader och knappt ett moln på himlen. Vattentemperaturen ligger på ca 25 grader under sommaren och solen skiner ca 12 timmar per dag. I november börjar det bli svalare med temperaturer runt 20 grader igen. I slutet av november övergår vädret till lite ostadigare och det kan komma regnskurar men oftast inget långvarigt.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Resan är på egen hand. På denna destination har vi ingen reseledare från Airtours på plats. Airtours lokala samarbetspartner heter Summertimes

Andra resmål på Cypern