1. Home
  2. Bulgarien
  3. Svartahavskusten
Svartahavskusten

Resor till Svartahavskusten

Res till den storslagna Svartahavskusten

Svarta havet ligger på Bulgariens östra kust och skapar en av de vackraste kustlinjerna i Europa. Många fina badorter löser av varandra här och de är väl värda ett besök. De har alla en sak gemensamt, de breda vackra gyllene sandstränderna! Dessa är perfekta och sanden är ren och mjuk. Soldyrkare och vattensportentusiaster kan få sitt lystmäte här: full fart på en vattenskoter eller jobba på den perfekta solbrännan, valet är ditt! På de flesta ställen kan du enkelt promenera till allt du behöver på semestern: stranden, hotellet, glassbaren och ett fint urval av restauranger.

Det finns en ort som passar för dig

Svartahavskustens semesterorter har något för alla. Du kan strosa längs de trevliga boulevarderna. Det finns många butiker där du kan leta efter fina souvenirer och som mellanlandning kan du dricka en tropisk cocktail i någon av strandbarerna. Sunny Beach med sin livliga atmosfär bjuder på fart och fläkt och ungdomligt uteliv medan det något lugnare Nessebar lockar fler och fler turister med en mer kulturell stämning och trevliga fiskrestauranger.

En annan trevlig semesterort, som familjer uppskattar är Obzor. Stranden är 10 km lång och ger optimala förhållanden för en skön badsemester. Pomorie är också en familjefavorit där stranden är bred och där naturen känns närmare. Sveti Vlas har flera stränder och är en mysig by med en liten hamn.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
2ºC
7ºC
13ºC
15ºC
21ºC
27ºC
29ºC
30ºC
26ºC
18ºC
12ºC
6ºC
Min
-4ºC
0ºC
4ºC
5ºC
11ºC
17ºC
18ºC
19ºC
16ºC
9ºC
5ºC
-1ºC

Populära boenden

Flyginformation

Airtours flyger från Skandinavien till Burgas.

Flyg och biljetter

Flygresan tar ca 2 timmar och 45 minuter. Flygtiderna är preliminära, slutgiltiga tider meddelas på biljetten. Dina resehandlingar erhålles ca en vecka före avgång. Vi rekommenderar att man är på flygplatsen två timmar före avgång, en timme före avgång stänger incheckningen.

Du kan lägga till bagage i bokningssteg ett,  priset styrs av flygbolaget som trafikerar sträckan.

Medtag giltigt ej skadat pass. Eventuellt visum är resenärens ansvar. Kontrollera att namnen överensstämmer med pass/nationellt ID-kort. Hör av dig omgående om namnen är felstavade.

På biljetten anges avgångs och ankomsttider i lokaltid.  Du får ditt boarding-pass på flygplatsen. Var extra uppmärksam på avresetiderna vid sena avgångar – kom ihåg att datumet ändras vid midnatt.

Ankomst och transfer

När du anländer på destinationen och har gått igenom tull och bagageutlämningen möts du upp av våra guider eller en lokal representant. Här får du vårt välkomstbrev samt utflyktsprogram. Här kommer du också få information om vart din transferbuss går ifrån.

Transfer till och från hotellet är inte inkluderat i priset utan finns som tillval i bokningsprocessen. Transfern genomförs med antingen vanlig buss, minibuss eller taxi och körs av lokalt anställda. I vissa fall kommer det också finnas en skandinavisk guide med på bussen.

Transfertider

Pomorie: ca 15 min

Nessebar: ca 45 min

Sunny Beach: ca 45 min

Obzor Bay: ca 105 min

Byala: ca 110 min

Observera att angivna tiderna för transfer är exklusive stopp för gäster som ska av på hotell längs vägen.