Arlanda

Resor till BrysselBelgien

Den europeiska huvudstaden överraskar med imponerande matkonst och kulturell mångfald

Om Bryssel

Gåtfulla Bryssel är en stad med pampiga byggnader och som Europas huvudstad, en livlig mötesplats för många olika kulturer. Ändå är staden lågmäld och gemytlig, lite kuperad och med olika kvarter som har sin egen unika charm. Här hittar du Grand Place som är ett av världens vackraste torg med Bryssels stadshus i arkitektur från 1400-talet och mysiga små källarcaféer. Missa inte Tintin, Magritte-muséet, Manneken Pis och EU:s högkvarter.

-

Från marknad till lyx och glamour, och glöm inte chokladen!

Belgisk choklad är vida känd för sin höga kvalitet. Provsmaka och köp de underbara små pralinerna i affärer som Leonidas, Neuhaus och Godiva. Exklusiv shopping i dyra affärer görs bäst vid Avenue Louise eller i vackra gallerior som Galeries Royales Saint-Hubert. Gillar du udda butiker och nya trendiga desingers är Rue Antoine Dansaert gatan du ska bege dig till. Loppmarknad finns på Place du Jeu de Balle, fortsätter du upp mot Sablon finns antikviteter och gamla prylar.

Bryssel är gourmandernas paradis och pommes frites serveras till allt

Här njuter du av specialiteter som belgiska våfflor, choklad, öl och musslor med pommes frites. Gärna på uteserveringar och ölcaféer, öl är kultur i Belgien. Bryssel bjuder på kulinariska upplevelser utan dess like, fina menyer på restauranger med flera stjärnor i Guide Michelin och utebord vid fiskhandlarna nära Place Saint-Catherine. Njut av livet med något gott i glaset på livliga Place Boniface eller trevliga Place Luxembourg framför EU parlamentet.

Hur vill du bo i Bryssel?