1. Home
  2. Spanien
  3. Mallorca
  4. Playa de Muro
Playa de Muro

Resor till Playa de Muro

Lång sandstrand i omtyckta Alcudiabukten

Playa de Muro är en härlig turistort på nordöstra kusten av Mallorca. Den har den längsta stranden på ön och också en av de renaste och säkraste. Det lilla centrumet med barer, diskotek och många restauranger ligger också längs stranden. När det kommer till välsmakande spansk mat är Mallorca ett säkert kort, likaså Playa de Muro, erbjuder såklart de välkända spanska tapasen. Prova även typiska mallorcanska  rätter,  tex ”sobrasada” en kryddig, bredbar korv.

Stranden är en favorit hos många

Åker du på semester till Playa de Muro kan du inte bortse från den underbara stranden. Både turister och lokalbefolkning flockas till denna strand för dess lättillgänglighet, restauranger, strandfaciliteter och barnorienterade aktiviteter. Vattnet är relativt grunt en bra bit ut innan man kommer fram till den djupa änden. Vattensporter som kitesurfing, vattenskidor eller SUP erbjuds för den mer äventyrliga badare. Sportiga semesterfirare kommer att trivas i Playa de Muro. Området kring Playa de Muro i norr är särskilt populärt bland cykelentusiaster. Många hotell och boende erbjuder faciliteter för racercykellag, såsom garage, speciella matprogram och dieter.

Bra läge för omväxling

Läget längs stranden och med närhet till större Alcudia gör Playa de Muro till ett bra val för en omväxlande semester. Även S'Albufera, naturreservatet med många fågelarter och vackra vandringsleder är ett dragplåster.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
13ºC
16ºC
18ºC
19ºC
24ºC
28ºC
30ºC
31ºC
26ºC
24ºC
18ºC
16ºC
Min
6ºC
9ºC
9ºC
9ºC
15ºC
19ºC
21ºC
22ºC
18ºC
16ºC
12ºC
8ºC

Populära boenden

Praktisk information

Huvudstad:

Spaniens huvudstad är Madrid.

Språk:

Det officiella språket är spanska. Men du kan ofta klara dig med engelska eller tyska.

Tid:

Spanien har ingen tidsskillnad med Sverige. Förutom på Kanarieöarna, där det är 1 timme tidigare än i Sverige. Detta gäller både sommar- och vintertid.

Valuta:

Spaniens officiella valuta är euro. Att ta ut kontanter i Spanien och på Kanarieöarna är inga problem. Det finns uttagsautomater nästan överallt där du kan ta ut kontanter. Det går också bra att betala med kreditkort på många ställen.

Spänning:

Spänningen är 230 volt.

Resehandlingar:

Du måste ha ett giltigt pass eller identitetskort.

Om du inte har svenskt medborgarskap är det viktigt att kontrollera om andra regler gäller. Kontrollera med ambassaden för det land du vill resa till och de länder du reser igenom.

Observera!

För Spanien gäller följande:

I varje bokning måste minst en person vara 18 år eller äldre.

Att resa med korrekta handlingar är ditt eget ansvar. Airtours kan inte hållas ansvariga för detta.

Vaccination:

För aktuell information om vaccinationer och annan hälso- och reseinformation, besök din lokala vårdcentral.

Nödnummer:

Det spanska nödnumret för polis, ambulans och brandkår är 112.

Mat och dryck:

Spanien är känt för tapas (små rätter) och paella (ris med skaldjur). Spanien är också känt för sangria: ett fruktigt vin som serveras i en karaff med färsk frukt.

Vattnet i Spanien är inte som det du är van vid i Sverige. Det rekommenderas att inte dricka kranvatten. Det är bäst att köpa vatten på flaska i snabbköpet eller på hotellet/lägenheten.

Dricks:

I Spanien är det vanligt att ge mellan 5 och 10 % i dricks.

Öppettider:

Butiker i Spanien är öppna måndag till lördag från 09:00-14:00 och stänger sen för siesta. Butikerna öppnar igen 16:30-20:00. I turiststäder (vid kusten) är butikerna ofta öppna längre.

Viktigt att veta:

Det är obligatoriskt att betala turistskatt i Katalonien och på Balearerna. Kostnaden är per person och natt, för personer som är 17 år eller äldre. Du betalar kostnaden på plats vid incheckningen och beror på antalet stjärnor under din vistelse.