Arlanda

Resor till DubrovnikKroatien

Se och göra i Dubrovnik

Nedan följer vilka utflykter vi kan erbjuda i Dubrovnik under perioden 18/4 - 3/11. De kan bokas direkt på Airtours chartertransferbuss från flygplatsen i lokal valuta ( notera att det ej går att boka på transfern med vår samarbetspartner A2B transfers ). Alternativt kontakta vår lokala samarbetspartner på +385 91 22 00 168.

Airtours utflykter

STADSRUNDTUR

Under 1,5 timme får vi njuta av Gamla Stans förtrollande atmosfär. Vi kommer att besöka de finaste historiska och kulturella platserna innanför ringmurens gränser. Staden är en labyrint av smala kullerstensgator och trånga gränder. Ett världsarv erkänt av UNESCO, en pärla vid det Adriatiska havet. Mötesplats: Pileporten 10.15 (inträden till museum ej inkluderat).

Pris: motsvarande ca 17,50 Euro

KORCULA

Dagen börjar med upphämtning vid hotellet. Vi kör mot hamnstaden Orebic där båten tar oss med över till ön Korcula - Marco Polos hemstad! Här får vi en rundtur i en av de bäst bevarade medeltidsstäderna runt Medelhavet, smala gränder, vackra kyrkor och magnifika palats, ett Dubrovnik i miniatyr. Efter rundturen finns tid för lunch på egen hand eller ett dopp i det härligt klara vattnet innan båten går tillbaka till Orebic. På väg genom halvön Peljesac gör vi ett stopp vid en av de välkända vinkällarna för att få provsmaka deras utsökta viner. Mötesplats: vid hotellet enligt tidtabell på plats.(Inträde till museum ej inkluderat).

Pris: motsvarande ca 54 Euro

MOSTAR

En heldagstur som tar oss med till staden Mostar i Bosnien-Herzegovina som var en viktig handelsstad under den turkiska eran. Idag är Mostar mest känt för att vara en av Herzegovinas mest attraktiva turistorter men också från striderna mellan kroater och bosnier under Balkankriget - Slaget om Mostar. Ni bjuds på en rundtur runt staden vid ankomst till Mostar och upplever sevärdheter som den Gamla Basaren, Turkiska Huset, moskéer, därefter finns tid att på egen hand njuta av de gamla hantverksbodarna eller lunch på någon av de pittoreska lokala tavernorna. Mötesplats: vid hotellet enligt tidtabell på plats. Obs! Medtag pass.

Pris: motsvarande ca 55 Euro

Alla prisuppgifter, dagar och program är preliminära. Engelsktalande guidning. Mer information fås vid bokning av utflykt.