Sök och boka resa
Arlanda
Dubrovnik, (Kroatien)
Boka tidigt-rabatt

Boka-tidigt-rabatt på alla resor 2020!

Resor till Orasac i DubrovnikKroatien

Lugnt och rofyllt i pittoresk omgivning

Om Orasac

Orasac är en pittoresk by i lantliga omgivningar nära havet nordväst om Dubrovnik. Byn ligger på bergsluttningen med spektakulär vy över det glittrande havet och runt om finns vandringsleder i orörd natur. Byn bjuder på smala gator, fina kyrkor och ett gammalt slott som idag fungerar som restaurang. Stranden i Orasac är en sand- och klapperstenstrand där du kan njuta av salta dopp nästan helt själv.

Ett par restauranger och någon enstaka minimarket finns det i lilla Orasac som ligger uppe på en bergssluttning.

Var ligger Orasac?

Karta Orasac

Väder och badtemperaturer

I Dubrovnik råder medelhavsklimat, i maj börjar temperaturen att stiga och når normalt runt 20 grader dagtid med kallare nätter. I juni börjar den sköna sommaren med temperaturer runt 25 grader. Under högsommaren juli- augusti är det varmt med temperaturer upp mot 30 grader och knappt ett moln på himlen. Vattentemperaturen ligger på ca 20-25 grader under sommaren och solen skiner ca 12 timmar per dag. I september börjar det bli svalare med temperaturer runt 20-25 grader igen. I början av våren och sen höst kan det komma regnskurar men oftast inget långvarigt.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Airtours engelsktalande representant möter dig på flygplatsen vid ankomst och hemresa när du reser med Airtours charterflyg. Dagen efter ankomst hålls välkomstmöten och under vistelsen finns representanten tillgänglig på telefon för bokning av utflykter samt frågor alla dagar i veckan mellan kl. 09-19. Telefonnumret får du vid ankomst. Airtours lokala samarbetspartner heter Euardria.

Andra resmål i Dubrovnik