Sök och boka resa
Arlanda
Östra Kreta, (Grekland)
Boka tidigt-rabatt

Boka-tidigt-rabatt på alla resor 2019

Resor till Östra KretaGrekland

Vykortsvackert på Kretas östra sida

Hur vill du bo på Östra Kreta?

Om Östra Kreta

Östra Kreta är en skattkista full av kulturella arv, vackra stränder och sagolik natur. För dig som tycker om att uppleva och utforska nya saker på din semester är det den optimala utgångspunkten. Här kan du hyra bil, cykla och vandra. Är du den som uppskattar full fart och sena kvällar passar Hersonissos bra. Vill du hellre bo i lite exklusivare miljö med hög mysfaktor är Agios Nikolaos att rekommendera.

Lycka är en minnesvärd semester

Kretas huvudstad Heraklion är väl värd ett besök, speciellt för dig som tycker om shopping och nattliv. Är du intresserad av historia ligger fantastiska Knossos, en av de största historiska sevärdheterna, strax söder om storstaden. Östra Kreta bjuder på många fina och slumrande städer såsom Sitia och Ierapetra, vacker natur och spektakulära vyer på Lassithiplatån. Chrissi Island, Europas sydligaste plats och Vai, den enda naturliga palmstranden.

Var vill du bo på Östra Kreta?

Avresor från

Var ligger Östra Kreta?

Karta Östra Kreta

Väder och badtemperaturer

Klimatet på Kreta är ett typiskt medelhavsklimat med långa, varma somrar och milda, korta vintrar. I april börjar temperaturen att stiga och når normalt runt 20 grader dagtid med kallare nätter. I maj börjar den sköna sommaren med temperaturer runt 25 grader. Under högsommaren juli- augusti är det varmt med temperaturer runt 30-35 grader och knappt ett moln på himlen. Vattentemperaturen ligger på ca 20-25 grader under sommaren och solen skiner ca 12 timmar per dag. I oktober börjar det bli svalare med temperaturer runt 25 grader igen. I slutet av oktober ? november övergår vädret till lite ostadigare och det kan komma regnskurar men oftast inget långvarigt.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Airtours representant möter dig på flygplatsen vid ankomst och hemresa. Under vistelsen finns representanten tillgänglig på träfftider på hotellen samt på telefon för att svara på frågor och ge tips och råd alla dagar i veckan mellan kl. 09-19 via sms och samtal. För akuta ärenden som olycksfall finns en dygnet-runt-öppen jourtelefon. Telefonnumret får du vid ankomst. Airtours lokala samarbetspartner heter Kyriakakis.

Andra resmål i Grekland