Sök och boka resa
Arlanda

Fakta om Korfu Grekland

Om Korfu

Korfu tillhör de Joniska öarna som är belägna utanför Greklands västkust. Ön är ca 6 mil lång och 3 mil bred. Här bor ca 120 000 bofasta invånare varav ca 40 000 i Korfu stad.

Ta sig till Korfu

Flyget landar på Korfus flygplats. Transfertiden till våra hotell i Korfu stad är 10 minuter, Kontokali och Gouvia ca 25 minuter, till Dassia ca 30 minuter och till västkustens Agios Gordios ca 40 minuter. Till hotellet i Barbati tar det ca 40 minuter och till Agios Spiridon, Acharavi och Sidari på öns norra kust ca 1-2 timmar. Till Benitses på sydostkusten tar det ca 40 min, till Agios Ioannis Peristeron ca 45 minuter och till Moraitika ca 55 minuter. Transfertiden kan variera beroende på antal stopp och trafik. Airtours representant assisterar vid ankomst och avresa. Transfer kan förbeställas vid bokning.

Att ta sig runt

Lokalbuss finns från de flesta orter till Korfu stad. Båt flera gånger per dag till Igoumenitsa på fastlandet, norr om Parga. Från Korfu går utflyktsbåtar till småöarna Paxos och Antipaxos. Här finns gott om taxibilar och uthyrning av bilar, mopeder och cyklar.

Nöjen

I Korfu stad finns allt du önskar; shopping, restauranger, kaféer och barer. I gamla stan vid Spianadatorget och Liston med dess fashionabla kaféer finns gott om restauranger och butiker. Vid stadens så kallade "disco strip" i nordvästra delarna av staden klubbas det långt in på småtimmarna. Musikbarer och mindre nattklubbar finns även i de lite större badorterna Gouvia och Dassia.

Stränder

Korfu har många fina stränder, sandstränderna hittar du på västkusten medan öskusten har mest klapperstensstränder. Alla stränder är mer eller mindre långgrunda och passar bra för barnen. Det blåser mer på västkusten, vilket kan föra med sig lite vågor. Östkustens stränder är antingen av klappersten eller en blandning av sten och sand och det är detta som ger det fantastiskt klara vatten som Korfu är känt för.

Barnvänligt

De flesta stränderna är rätt långgrunda och passar bra för barn. I Gouvia & Kontokali finns barnartiklar i mataffärerna.

Pass & visum - Grekland

För svenska medborgare krävs inget visum. Ditt pass måste vara giltigt under hela ditt besök i landet. Observera att du till Grekland även kan resa med ett nationellt-ID utfärdat av polismyndigheten. För vidare information hänvisar vi till Greklands ambassad: https://www.svenska-ambassaden.com/Ambassad/9969/Grekland-i-Stockholm

Hälsa & vaccinationer - Grekland

Vi rekommenderar alla resenärer att vaccinera sig mot hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig i god tid före avresa. För resor inom Europa krävs vanligen inga ytterligare vaccinationer men det kan finnas undantag. För vidare information hänvisar vi till din vaccinationsmottagning.

Snabbfakta – Korfu

  • Valuta: Euro (EUR)
  • Språk: Grekiska
  • Elektricitet: 220 V. Adapter behövs inte.
  • Tidsskillnad: + 1 timme

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!