Arlanda

Resor till KorfuGrekland

Korfu är en grönskande skatt med magnifika stränder

Hur vill du bo på Korfu?

Om Korfu

Vackra Korfu bjuder på natursköna omgivningar där de grönklädda bergen stupar brant ner mot västkustens ljuvliga sandstränder. Mot östkusten sluttar de mjukare och här har du sagolika vyer över det kristallklara vattnet mot Albaniens kust. Missa inte Korfu stad med sina charmiga gränder, matupplevelser och spännande kulturella arv.

-

Spännande Korfu stad bjuder på glamour och historia

Underbara Korfu stad är ett måste, här finns allt. Shopping, restauranger, sevärdheter och ett helt otroligt kulturarv. Venetianska fort från 1600-talet blandas med parker, esplanader och mängder av matställen. Gamla stan är med bland Unescos världsarv och på Spianadaplatsen anlade engelsmännen en cricketbana. Sätt dig på ett av Listons eleganta kaféer, njut av en "ginger beer" och insup atmosfären.

På Korfu finns boende för alla smaker

Med Airtours bor du bra. I Acharavi på Korfus norra kust trivs barnfamiljen vid långgrunda stränder med varierat restaurangutbud och mysiga omgivningar. För dig som vill ha en livligare atmosfär och kanske prova på Korfus nattliv bor du bäst i närheten av Gouvia. Reser du med nära och kära och vill njuta av en avkopplande och rogivande semester väljer du någon av de lugna badorterna längs sydöstra kusten eller idylliska Agios Gordios.

Var vill du bo på Korfu?

Avresor från Stockholm

Var ligger Korfu?

Karta Korfu

Väder och badtemperaturer

På Korfu råder medelhavsklimat, i maj börjar temperaturen att stiga och når normalt runt 23 grader dagtid med kallare nätter. I juni börjar den sköna sommaren med temperaturer runt 27 grader. Under högsommaren juli- augusti är det varmt med temperaturer runt 30 grader och knappt ett moln på himlen. Vattentemperaturen ligger på ca 20-25 grader under sommaren och solen skiner ca 12 timmar per dag. I september börjar det bli svalare med temperaturer runt 25 grader igen. I början av våren och sen höst kan det komma regnskurar men oftast inget långvarigt.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Airtours representant möter dig på flygplatsen vid ankomst och hemresa. Under vistelsen finns representanten tillgänglig på träfftider på hotellen samt på telefon för att svara på frågor och ge tips och råd alla dagar i veckan mellan kl. 09-19 via sms och samtal. För akuta ärenden som olycksfall finns en dygnet-runt-öppen jourtelefon. Telefonnumret får du vid ankomst. Airtours lokala samarbetspartner heter Corfu Connect.

Andra resmål i Grekland