Sök och boka resa
Arlanda

Resor till Kefalonia Grekland

Kefalonia

Förtjusande Kefalonia ger dig oförglömliga semesterminnen

Våra hotell på Kefalonia

Om Kefalonia

Vackra Kefalonia på Greklands västkust är full av naturupplevelser och sagolika stränder som fascinerat folk i årtusenden. Här möts du av långgrunda vita sandstränder med turkost vatten, grönklädda branta klippor med slingrande vägar, droppstensgrottor och en underjordisk sjö. Inhemska vingårdar, bergsgetter och vildhästar delar denna sköna pärla med pittoreska och romantiska små byar.

Vackra vita drömstränder och dramatiska klippor i turkost vatten

Kefalonia är en stor ö med många sandstränder. På nordvästra kusten ligger Myrtos, Greklands mest fotograferade strand! Den södra kuststräckan är mest känd bland charterresenärerna då den kantas av långa och barnvänliga stränder som i Lassi och Skala. Den östra kusten är mer dramatisk med branta klippor som stupar ner i det turkosblå vattnet, här finns stranden Antisamos, där Kapten Corellis Mandolin spelades in.

Kefalonia bjuder på några av Greklands vackraste byar

Exklusiva Fiskardo med sin charmiga hamn och pastellfärgade hus var en av de få byar som överlevde jordbävningen 1953. Assos är en blomstrande vykortsvacker stad som klänger sig fast vid den branta sluttningen. I Argostoli finns butiker, mysiga restauranger och uteserveringar, nattliv och hamnen intas av sköldpaddor på morgonkvisten. Kefalonia passar par och familjer som söker en rofylld och lite exklusivare semester.

Lästips från bloggen

Vy över Berlin

Greklands bästa stränder - hitta dina nya favoriter!

Grekland har så många fina stränder att det är svårt att rangordna dem och snart sagt varje ö har flera underbara stränder att välja på. För dig som älskar strandlivet har vi plockat ut några av våra mest magiska favoriter…

Klimatkompenserad resa
fr. 5 099:-

Pris per person. Pris per person. Flyg + hotell 7 nätter

Avresa från Arlanda lördag 18 maj. Del i enrumslägenhet ekonomi. Andrew, Kefalonia.

Sök pris och boka

Var ligger Kefalonia?

Karta Kefalonia

Karta över Kefalonia

Restid från Stockholm: 3 timmar 35min

Öppna karta
Airtours service

Airtours lokala representant möter dig på flygplatsen vid ankomst och hemresa. I övrigt är resan på egen hand. Airtours lokala samarbetspartner heter CBR.

Andra resmål i Grekland

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!