Sök och boka resa
Arlanda

Fakta om Miami Usa

Om Miami

Miami ligger i delstaten Florida som är belägen på en halvö i sydvästra USA. Miami som vetter mot Atlantkusten är Floridas näst största stad med ca 440 000 invånare, 6 miljoner om man räknar in alla förorter. Många som är bosatta här är inflyttade latinamerikaner och spanskan som språk blir mer och mer utbredd.

Ta sig till Miami

Flyger du till Miami International Airport tar du dig enklast till Miami Beach med expressbuss från flygplatsen. Den går varje 30:e minut från flygplatsens centralstation och kostar ca 20 sek enkel väg. Till centralstationen där även hyrbilarna finns tar du dig med MIA mover, ett specialdesignat tåg. Du kan också förboka Supershuttle, kostar ca 200 sek beroende på var du ska eller taxi som kostar ca 250 sek plus dricks. Hyrbil finns på flygplatsen. Privat transfer kan även förbeställas vid bokning av din resa.

Att ta sig runt

Miami är stort och inte vidare promenadvänligt om du vill ta dig runt. I området runt South Beach och hotellen går det dock alldeles utmärkt. Cykel är också populärt. South Beach local erbjuder luftkonditionerade bussar som stannar runt om South Beach, avgår ca var tionde minut. Betalar gör man på bussen och se till att ha växel. Utanför South Beach är det metrobussar som gäller, kostnad är ca 20 sek. Smidigaste transportmedlet är taxi som är lite billigare än i Sverige. Alla taxibilar ska ha en taxameter, glöm inte att ge dricks. Über är vanligt i hela USA.

Nöjen

Området kring Ocean Drive är det där nöjeslivet kretsar. Många limousiner passerar under kvällstimmarna för att stanna utanför någon av de trendiga nattklubbarna. På Collins Avenue ligger bl a Shore Club och Delano, där du kan få syn på kända ansikten. Minimiåldern på barer och nattklubbar är 21 år. Vad som är hetast för stunden kan du hitta på http://miami.nightguide.com/ Det mysiga Art Deco distriktet är också en upplevelse för sig. Har man tillgång till bil finns ett näst intill obegränsat antal utflyktsmål som t ex Disney World i Orlando, Kennedy Space center öster om Orlando eller Key West på Floridas sydspets. I västra Fort Lauderdale hittar vi den välkända nationalparken Everglades. Shoppingutbudet är enormt och håller hög klass. Sawgrass Mills är Floridas största outlet.

Stränder

Milslånga och breda sandstränder med finkornig sand framför turkost vatten. Atlanten är dock ganska kall att bada i och höga vågor förekommer framförallt utanför Fort Lauderdale. Stränderna är barnvänliga då vattnet är långgrunt och lekplatser finns vid vissa. Badvakter vaktar de flesta stränder och flaggsystem finns. South Beach är den mest populära stranden och har du tur kan du se någon kändis ligga och sola. Många möjligheter till olika typer av vattensporter.

Barnvänligt

Miami är barnvänligt. Stränderna är långgrunda och lekplatser finns. Många vattenparker i området. I Orlando ligger Walt Disney World och Universal Resort. Barnmat och blöjor finns i de större mataffärerna.

Övrigt

Vissa hotell kräver att minst en person i bokningen måste vara över 21 år. Kontakta Airtours så att vi kan höra efter med hotellet.

Pass & visum - Usa

Nordiska medborgare behöver inget visum för inresa till USA, men däremot behövs ett inresetillstånd (ESTA) och ett maskinläsbart e-pass. E-passet är märkt med en särskild symbol på framsidan och har ett inbäddat elektroniskt chip. Vi rekommenderar dig att ansöka om inresetillstånd i god tid, men allra senast 72 timmar före avresa, för att få tillstånd för ombordstigning. Det är viktigt att uppgifterna i din registrering överensstämmer med uppgifterna i ditt pass. Du ansöker och betalar själv för ditt inresetillstånd som är giltigt i två år från godkännande. Byter du pass krävs en ny ansökan. Ambassadens tel 08-783 53 00. Ambassadens hemsida: http://www.usemb.se/ När du fått din ansökan godkänd ska du skriva ut ditt ansökningsnummer och förvara det tillsammans med övriga resedokument under hela din USA-resa. Du måste även kunna uppvisa ditt ansökningsnummer vid incheckningen på flygplatsen. Observera att det finns flera företag på nätet som förmedlar inresetillstånd till USA mot en betydligt högre kostnad än de amerikanska myndigheternas officiella sida. Vi rekommenderar dig därför att söka via den officiella ESTA-sidan. Observera att om ni reser med reguljärflyg med en mellanlandning i Kanada, eller kombinerar er resa med en vistelse i Kanada, så krävs en eTA-ansökan. Mer information om eTA finner du via den oficiella eTA-sidan. Amerikanska myndigheter kräver att alla flygbolag som flyger till USA eller genom amerikanskt luftrum lämnar in vissa uppgifter (secure flight) om passagerarna som fullständigt namn (samma som i passet), kön och födelsedatum. Dessa uppgifter ska registreras hos flygbolaget senast 8 dagar innan avresa. Flygbolagens regler varierar och vissa flygbolag tar uppgifterna från bokningen medan andra kräver att de fylls i på deras hemsida. Kontrollera vad som gäller din resa på flygbolagets hemsida. Vissa nationaliteter berörs av inreseförbudet till USA, kontakta amerikanska ambassaden eller konsulatet för mer information. Detta gäller medborgare från eller personer som vistats i Irak, Iran, Syrien, Sudan, Libyen, Somalia och Jemen.

Hälsa & vaccinationer - Usa

Vi rekommenderar alla resenärer att vara vaccinerade mot hepatit A och B. För resor till USA krävs vanligen inga speciella vaccinationer, undantag kan förekomma. För vidare information hänvisar vi till din vaccinationsmottagning. Rekommendationerna och kraven varierar beroende på vem du är och hur du ska resa. Tänk på att vaccinera dig i god tid före avresa.

Snabbfakta – Miami

  • Valuta: USA-dollar (USD)
  • Språk: Engelska
  • Elektricitet: 120 V. Adapter behövs.
  • Tidsskillnad: - 6-9 timmar

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!