Arlanda

Resor till MiamiUsa

Miami bjuder på amerikansk glamour och glassiga sandstränder

Hur vill du bo i Miami?

Om Miami

Miami förknippas med vajande palmer, fantastiska stränder och kändistätt nöjesliv. Lägg till shopping på stora gallerior eller i butikerna kring Lincoln Road Mall och över 1000 golfbanor i toppklass. Allt detta får du, och på köpet ett klimat som vintertid påminner om svensk sommar och som i juli och augusti bjuder på drygt 30 grader. Här trivs både barn och vuxna i en amerikansk storstadsmiljö kombinerat med obegränsat solbadande och utflyktsmöjligheter.

Här finns snabbmatskedjorna du känner igen hemifrån men även mat från världens alla hörn. På Española way som är känd bland annat från Miami Vice serveras både italienskt, mexikanskt och japanskt trots att det känns som en spansk medelhavsstad.

-

Oändliga möjligheter till semesterminnen som består

Ett utmärkt sätt att uppleva Florida är att hyra bil, här kör du på stora och breda vägar och allt är bekvämt tillrättalagt. Kör söderut mot charmiga Key West och passa på att besöka den stora nationalparken Everglades, där du kan få syn på alligatorer i sumpmarkerna. Key West är USAs sydligaste punkt och en av Hemingways favoritplatser. Florida är även känt för sina temaparker i Walt Disney World som roar både stora och små.

Miami Beach bjuder på bubbligt nöjesliv och häng på soldränkta stränder

Miami Beach lockar till sig både kändiseliten som flockas vid South Beach och turister som främst håller till på den palmkantade stranden, som är nästan en och en halv mil lång. På strandpromenaden samsas joggare, inlinesåkare och cyklister. Här får du den ultimata mixen av citysemester och strandhäng vare sig du väljer ett hotell i de hippa, pastellfärgade Art Déco-kvarteren söderut eller de lite lugnare och mer familjevänliga delarna längre norröver.

Var ligger Miami?

Karta Miami

Väder och badtemperaturer

Floridas tropiska klimat lockar många resenärer vintertid. Den bästa tiden att resa till Miami och Fort Lauderdale är under den torra perioden mellan januari-april. Då skiner solen, himlen är blå och vattnet är varmt, perfekt för sol och bad. Temperaturen ligger på runt 25 grader dagtid och knappt 20 på kvällarna. Under sommarmånaderna, juni-oktober är temperaturerna som högst, runt 30-33 grader. Det är också då det kommer mest regn och risk för orkaner och starka vindar är som störst. Under vintermånaderna, november- januari är temperaturerna lite lägre och det är bra att ta med några varma tröjor. Vattnet är varmt året om och ligger på ca 20-30 grader.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Vistelsen är på egen hand.

Andra resmål i Usa