Sök och boka resa
Arlanda

Fakta om Fort Lauderdale Usa

Om Fort Lauderdale

Fort Lauderdale ligger i delstaten Florida i den sydöstra delen av USA. Jacksonville är delstatens största stad följt av Miami. Fort Lauderdale ligger ca 45 kilometer norr om Miami och har ett invånarantal på ca 180 000.

Ta sig till Fort Lauderdale

Reser du till Fort Lauderdale-Hollywood International Airport kan du ta dig till Fort Lauderdale med taxi ca 180 sek plus dricks, delad transfer ca 100 sek eller privat transfer ca 350 sek beroende på var du ska. Det går att ta Tri-Rail eller transitbussar men då kommer du inte hela vägen fram till hotellet. Hyrbil finns på flygplatsen. Privat transfer kan även förbeställas vid bokning av din resa.

Att ta sig runt

Smidigaste transportmedlet är taxi som är lite billigare än i Sverige. Alla taxibilar ska ha en taxameter, glöm inte att ge dricks. Über är vanligt i hela USA. I Fort Lauderdale som också kallas för Amerikas Venedig kan du även åka vattentaxi på kanalerna. Biljett köper du ombord. Ett utbrett bussystem finns också, du kan köpa dagspass eller veckopass. Busstationen ligger i centrala Fort Lauderdale. Att hyra bil i Florida går bra, du ska ha fyllt 25 år och inneha ett giltigt körkort. Vägarna är breda och skyltarna lättlästa.

Nöjen

Fort Lauderdale har ett bra utbud av restauranger och barer, nattlivet är utbrett och de flesta klubbarna ligger i Downtown. Kanalerna är väl värda ett besök och det finns både affärer och restauranger längs med dem. Har man tillgång till bil finns ett näst intill obegränsat antal utflyktsmål som t ex Disney World i Orlando, Kennedy Space center öster om Orlando eller Key West på Floridas sydspets. I västra Fort Lauderdale hittar vi den välkända nationalparken Everglades. Shoppingutbudet är enormt och håller hög klass. Sawgrass Mills är Floridas största outlet. Fynda på loppmarknaden http://floridaswapshop.com/.

Stränder

Milslånga och breda sandstränder med finkornig sand framför turkost vatten. Atlanten är dock ganska kall att bada i och höga vågor förekommer framförallt utanför Fort Lauderdale. Stränderna är barnvänliga då vattnet är långgrunt och lekplatser finns vid vissa. Badvakter vaktar de flesta stränder och flaggsystem finns. Miami South Beach är populär och har du tur kan du se någon kändis ligga och sola. Många möjligheter till olika typer av vattensporter.

Barnvänligt

Fort Lauderdale är barnvänligt, speciellt norra delen, Lauderdale by the sea som är lite lugnare. Stränderna är långgrunda och lekplatser finns. Många vattenparker i området. I Orlando ligger Walt Disney World och Universal Resort. Barnmat och blöjor finns i de större mataffärerna.

Övrigt

Vissa hotell kräver att minst en person i bokningen måste vara över 21 år. Kontakta Airtours så att vi kan höra efter med hotellet.

Pass & visum - Usa

Nordiska medborgare behöver inget visum för inresa till USA, men däremot behövs ett inresetillstånd (ESTA) och ett maskinläsbart e-pass. E-passet är märkt med en särskild symbol på framsidan och har ett inbäddat elektroniskt chip. Vi rekommenderar dig att ansöka om inresetillstånd i god tid, men allra senast 72 timmar före avresa, för att få tillstånd för ombordstigning. Det är viktigt att uppgifterna i din registrering överensstämmer med uppgifterna i ditt pass. Du ansöker och betalar själv för ditt inresetillstånd som är giltigt i två år från godkännande. Byter du pass krävs en ny ansökan. Ambassadens tel 08-783 53 00. Ambassadens hemsida: http://www.usemb.se/ När du fått din ansökan godkänd ska du skriva ut ditt ansökningsnummer och förvara det tillsammans med övriga resedokument under hela din USA-resa. Du måste även kunna uppvisa ditt ansökningsnummer vid incheckningen på flygplatsen. Observera att det finns flera företag på nätet som förmedlar inresetillstånd till USA mot en betydligt högre kostnad än de amerikanska myndigheternas officiella sida. Vi rekommenderar dig därför att söka via den officiella ESTA-sidan. Observera att om ni reser med reguljärflyg med en mellanlandning i Kanada, eller kombinerar er resa med en vistelse i Kanada, så krävs en eTA-ansökan. Mer information om eTA finner du via den oficiella eTA-sidan. Amerikanska myndigheter kräver att alla flygbolag som flyger till USA eller genom amerikanskt luftrum lämnar in vissa uppgifter (secure flight) om passagerarna som fullständigt namn (samma som i passet), kön och födelsedatum. Dessa uppgifter ska registreras hos flygbolaget senast 8 dagar innan avresa. Flygbolagens regler varierar och vissa flygbolag tar uppgifterna från bokningen medan andra kräver att de fylls i på deras hemsida. Kontrollera vad som gäller din resa på flygbolagets hemsida. Vissa nationaliteter berörs av inreseförbudet till USA, kontakta amerikanska ambassaden eller konsulatet för mer information. Detta gäller medborgare från eller personer som vistats i Irak, Iran, Syrien, Sudan, Libyen, Somalia och Jemen.

Hälsa & vaccinationer - Usa

Vi rekommenderar alla resenärer att vara vaccinerade mot hepatit A och B. För resor till USA krävs vanligen inga speciella vaccinationer, undantag kan förekomma. För vidare information hänvisar vi till din vaccinationsmottagning. Rekommendationerna och kraven varierar beroende på vem du är och hur du ska resa. Tänk på att vaccinera dig i god tid före avresa.

Snabbfakta – Fort Lauderdale

  • Valuta: USA-dollar (USD)
  • Språk: Engelska
  • Elektricitet: 120 V. Adapter behövs.
  • Tidsskillnad: - 6-9 timmar

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!