Arlanda

Resor till Fort LauderdaleUsa

Barnvänlig semesterpärla med kanaler och golfbanor

Hur vill du bo i Fort Lauderdale?

Om Fort Lauderdale

Fort Lauderdale är en spännande blandning av amerikansk småstad, lyxiga båtar längs kanaler, vit strand och flärdfull citykänsla. Därför är smeknamnet Amerikas Venedig väldigt passande. Stämningen är lugnare än i närliggande Miami, möjligen med undantag för spring break när de amerikanska studenterna gör stan till sin partyhörna. Övrig tid har den familjevänliga stranden huvudrollen med strandpromenaden kant i kant med de höga hotellen. Shopping och golf är andra dragplåster.

Du kommer inte gå hungrig vare sig du hänger vid de strandnära barerna och restaurangerna som dukar upp både skaldjur, amerikanska biffar eller vegetariska godsaker. Längs Las Olas Boulevard trängs typiska amerikanska hak med fina gourmetrestauranger så den gatan är väl värd ett besök. Även strandpromenaden är kantad av matställen och caféer.

Ljuvliga stränder och storslagna shoppingmöjligheter

Det är inte för inte som Florida kallas för the Sunshine State. Klimatet är varmt och soligt och atlantkustens vatten lockar både surfare och badfantaster. Fort Lauderdale med sina pittoreska kanaler, flotta villor och välskötta sandstrand är ett lugnare alternativ än sin storebror Miami. Här hittar du kända shoppingmeckat Sawgrass Mills Outlet och loppmarknaden Swap Shop. Längs Las Olas Boulevard, stadens mest kända gata ligger caféer, gallerier, restauranger och affärer sida vid sida.

Var ligger Fort Lauderdale?

Karta Fort Lauderdale

Väder och badtemperaturer

Floridas tropiska klimat lockar många resenärer vintertid. Den bästa tiden att resa till Fort Lauderdale är under den torra perioden mellan januari-april. Då skiner solen, himlen är blå och vattnet är varmt, perfekt för sol och bad. Temperaturen ligger på runt 25 grader dagtid och knappt 20 på kvällarna. Under sommarmånaderna, juni-oktober är temperaturerna som högst, runt 30-33 grader. Det är också då det kommer mest regn och risk för orkaner och starka vindar är som störst. Under vintermånaderna, november- januari är temperaturerna lite lägre och det är bra att ta med några varma tröjor. Vattnet är varmt året om och ligger på ca 20-30 grader.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Vistelsen är på egen hand.

Andra resmål i Usa