Sök och boka resa
Arlanda


På grund av detta ställer Airtours in alla resor t.o.m. 15 juni. Vi kommer att kontakta alla berörda kunder via SMS eller e-post och erbjuda återbetalning eller ombokning till en resa längre fram. Utifrån rådande omständigheter är det många kunder som vill komma i kontakt med oss via telefon och e-post. Detta innebär att vi har långa kö- och svarstider. Vi ber om er förståelse för att vi arbetar i turordning och med fokus på de av våra kunder som har inbokade resor inom den närmaste tiden. Tack för ert tålamod.

Resor till BudapestUngern

Storslagna Budapest bjuder på gripande historia och härliga spaupplevelser

Om Budapest

I vackra Budapest kan du skämma bort dig själv, unna dig en kväll på operan och gå på Michelinkrogen du drömt om, för Budapest är prisvärt. Donau delar staden i två delar, Budasidan med sin historiska karaktär, slottet och kända Gellert termalbad. Pestsidan består av breda avenyer som Andrassy út med museet House of Terror och sevärda byggnader och kvarter. Njut av spabad och ungersk gästfrihet i denna romantiska stad.

-

I Budapest äter du gott, och det är billigt!

Staden bjuder på ett rikt caféliv och moderna Michelinrestauranger i vackra byggnader. Maten i Ungern är kryddig då den ofta innehåller stark paprika och sköljs bäst ner med ett glas vin eller en kall öl. Prova den ungerska nationalrätten gulasch som är en mustig köttsoppa. Passa på att besöka ett känt café, Gerbaud eller varför inte anrika New York från 1894 och smaka någon smarrig bakelse och ett glas Tokajvin.

Här shoppar du i närheten av restauranger och fik

I Budapest kan du shoppa nästan allt du kan tänka dig och ofta billigare än hemma. Ett av de största shoppingcentren är West End som ligger mitt i stan. Längs Váci utca, en populär gågata finns många kända klädesbutiker och uteserveringar. Runt torget Vörösmarty tér finns de lite lyxigare butikerna och vid Kiraly út poppar det upp nya trendiga affärer och märken titt som tätt. Vill du fynda på marknad, besök den folkliga saluhallen vid Fövám tér som har allt.

Hur vill du bo i Budapest?