Sök och boka resa
Arlanda

Resor till Munchen Tyskland

Munchen

Trivsamma München bjuder på rustika ölhus och modern kultur i världsklass

Våra hotell i Munchen

Om Munchen

Bayerns huvudstad München är en charmig storstad med småstadsatmosfär och trendig touch. Vackert belägen nedanför alperna med världens största stadspark och traditionella ölhallar. Tyskt så det förslår men ändå hippt, välordnat och kulturellt. Den trevliga stämningen genomsyrar staden och ölets metropol är hem åt Oktoberfest, BMW och fotbollslaget Bayern München. Floden Isar rinner genom staden och du kan både bada sommartid och surfa på vågen i Einbachwelle.

Prydliga gågator fyllda av butiker, varuhus och vackra byggnader mitt i stan

I Altstadt, Münchens historiska kärna ligger affärer och butiker tätt. Längs exklusiva Maximilianstrasse hittar du de stora modehusen som Dior och Gucci och längs Kaufingerstrasse de lite mer prisvänliga klädkedjorna. Trendigt, lokal design och vintage shoppar du bäst i de hippa kvarteren runt Gärtnerplatz, även längs Sendlingerstrasse finns mer alternativ shopping. På Viktualienmarkt köper du färsk sparris och andra kullinariska delikatesser.

München bjuder på mycket mer än bara Oktoberfest och öl

I Bayern äter du weisswurst med senap och Brezel som är en saltad kringla. Till detta dricker du såklart en weissbier. I München kan du äta traditionellt på alla biergartens och ölhallar men här finns också stjärnkrogar där du bjuds på fantastiska smakupplevelser. I gatorna runt universitetet finns många restauranger och vid Gärtnerplatz och Glockenbachviertel finns det öppensinnade och hippa utelivet. Varje år i september hålls Münchens största folkfest, Oktoberfest, då ölen flödar.

Klimatkompenserad resa
fr. 5 197:-

Pris per person. Pris per person. Flyg + hotell 3 nätter

Avresa från Arlanda onsdag 1 november. Creatif Elephant, Munchen.

Sök pris och boka

Var ligger Munchen?

Karta Munchen

Karta över Munchen

Restid från Stockholm: 2 timmar 10min

Öppna karta

Andra resmål i Tyskland

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!