Sök och boka resa
Arlanda

Resor till Berlin Tyskland

Berlin

Mångfaldens Berlin sjuder av energi, förändring och minnen av Berlinmuren

Våra hotell i Berlin

Om Berlin

Berlin är en metropol, en kulturhuvudstad och en levande historiebok. Den korta flygtiden och att det är prisvärt gör Berlin till den perfekta weekendstaden. Minnen från förr, som Checkpoint Charlie och gatstenarna som markerar var Berlinmuren stått blandas med nytt som exklusiv shopping vid Friedrichstrasse, konstmuseer i krigsbunkrar och många bra stjärnkrogar. Här finns också det brokiga och hippa med ruffig gatukonst, kullerstensgator och roliga butiker.

Shoppa i Tysklands flaggskepp KaDeWe

I västra Berlin ståtar paradgatan Kürfurstendamm med varhuset KaDeWe, näst störst i Europa med exklusiva butiker och världens största mat- och delikatessavdelning. Motsvarigheten på östra sidan är Friedrichstrasse med lyxiga butiker och varuhus. Second hand och vintage shoppas bäst i Kreuzberg där det också finns en enorm saluhall. Prenzlauer Berg är fashionabelt och chict med små affärer, marknader, ekokläder och veganskor.

Michelinkrogar och gatustånd med tysk korv

I Berlin finns mer än currywürst och fläsklägg med surkål. Nitton restauranger har stjärnor i Michelinguiden så du kan verkligen fresta smaklökarna. Här finns restauranger i industrimiljö, gamla skolor och mat från Asien, mellanöstern och rena tyska mattraditioner. Njut av restaurangtorget Savignyplatz, strandbarer i solen vid floden Spree och trendiga restauranger och barer i Mitte. Frukost är en specialitet i Berlin.

Lästips från bloggen

Vy över Berlin

Sevärdheter i Berlin

Berlin är så fullt av sevärdheter att du nog skulle behöva stanna ett år för att se allt! Vi ger dig en överblick över de bästa och viktigaste sevärdheterna.

Klimatkompenserad resa
fr. 2 691:-

Pris per person. Pris per person. Flyg + hotell 3 nätter

Avresa från Arlanda söndag 26 mars. Innside By Meliá Berlin Mitte, Berlin.

Sök pris och boka

Var ligger Berlin?

Karta Berlin

Karta över Berlin

Restid från Stockholm: 1 timmar 30min

Öppna karta

Andra resmål i Tyskland

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!