Arlanda

Resor till Berlin

Tyskland

Berlin

Mångfaldens Berlin sjuder av energi, förändring och minnen av Berlinmuren

Om Berlin

Berlin är en metropol, en kulturhuvudstad och en levande historiebok. Den korta flygtiden och att det är prisvärt gör Berlin till den perfekta weekendstaden. Minnen från förr, som Checkpoint Charlie och gatstenarna som markerar var Berlinmuren stått blandas med nytt som exklusiv shopping vid Friedrichstrasse, konstmuseer i krigsbunkrar och många bra stjärnkrogar. Här finns också det brokiga och hippa med ruffig gatukonst, kullerstensgator och roliga butiker.


Shoppa i Tysklands flaggskepp KaDeWe

I västra Berlin ståtar paradgatan Kürfurstendamm med varhuset KaDeWe, näst störst i Europa med exklusiva butiker och världens största mat- och delikatessavdelning. Motsvarigheten på östra sidan är Friedrichstrasse med lyxiga butiker och varuhus. Second hand och vintage shoppas bäst i Kreuzberg där det också finns en enorm saluhall. Prenzlauer Berg är fashionabelt och chict med små affärer, marknader, ekokläder och veganskor.

Michelinkrogar och gatustånd med tysk korv

I Berlin finns mer än currywürst och fläsklägg med surkål. Nitton restauranger har stjärnor i Michelinguiden så du kan verkligen fresta smaklökarna. Här finns restauranger i industrimiljö, gamla skolor och mat från Asien, mellanöstern och rena tyska mattraditioner. Njut av restaurangtorget Savignyplatz, strandbarer i solen vid floden Spree och trendiga restauranger och barer i Mitte. Frukost är en specialitet i Berlin.

Klimatkompenserad resa
fr. 2 933:-

Pris per person. Flyg + hotell 3 nätter.

Avresa från Arlanda 6 november 2022. Del i dubbelrum. Grosser Kurfürst.

Sök pris och boka

Var ligger Berlin?

Karta Berlin

Karta över Berlin

Restid från Stockholm: 1 timmar 30min

Öppna karta

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!