Arlanda

Resor till SideTurkiet

Fakta om Side

Side ligger på Turkiets sydkust och är en relativt liten stad mittemellan storstaden Antalya och turistorten Alanya. Här bor ca 10 000 bofasta invånare. Närmaste stora stad är Manavgat med ca 70 000 bofasta invånare.

Att ta sig dit

Flyget landar i Antalya. Transfertiden till våra hotell i Side är ca en timme och 15 minuter. Transfertiden kan variera beroende på antal stopp och trafik. Airtours representant assisterar vid ankomst och avresa. Transfer kan förbeställas vid bokning.

Att ta sig runt

Det finns gott om minibussar, så kallade dolmus, som är ett prisvärt sätt att ta sig runt i området. Lokalbussar med bra förbindelser runt om i landet och taxi. Bil- och mopeduthyrning.

Nöjen

Gott om restauranger och barer men även några diskotek i Side. Nattlivet finns framförallt i hamnkvarteren. Turkiet bjuder på ett riktigt bra kök och det är prisvärt.

Stränder

Milslång fin sandstrand längs den västra kusten där de flesta hotellet ligger. Stranden är långgrund, barnvänlig och bred och här finns solstolar och parasoller att hyra. Restauranger och barer ligger längs den långa strandpromenaden som leder in till Side stad. Strandaktiviteter och vattensporter. Den östra stranden är inte lika långgrund och har klarare vatten. Här är det lugnare och ett mindre serviceutbud än på den västra stranden. Även här finns solstolar och parasoller att hyra och vattensporter.

Barnvänligt

Mycket barnvänligt i Side. Västra stranden mot Kumköy är bred, långgrund och barnvänlig. Rätt platt landskap. Kvällstid är det bilfritt i Sides gamla stad.

Ramadan

Den muslimska fastemånaden Ramadan hålls mellan 23/4-23/5 2020, då kan det hända att butiker och affärer håller stängt och serviceverksamheten överlag går lite långsammare.

Pass & visum - Turkiet

Svenska medborgare erhåller visum vid ankomst, giltigt i 90 dagar. Från och med 1 januari 2015 måste passet ha en giltighetstid på minst 150 dagar vid inresan i Turkiet (kortare giltighetstid resulterar i nekat inträde i landet). För innehavare av norskt pass krävs visum. För mer information hänvisar vi till Turkiets ambassad på telefon 08-23 08 40 eller besök deras hemsida: http://stockholm.emb.mfa.gov.tr/Mission

Hälsa & vaccinationer - Turkiet

Vi rekommenderar alla resenärer att vaccinera sig mot hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig i god tid före avresa. För resor till Turkiet krävs vanligen inga ytterligare vaccinationer men det kan finnas undantag. För vidare information hänvisar vi till din vaccinationsmottagning. Allmän information om vaccinationer hittar du här: /bra-att-veta/vaccinationer/

Valuta

Turkiska Lira

Språk

Turkiska

Elektricitet

230 V. Adapter behövs inte.

Tidsskillnad

+ 1 timme