Arlanda

Resor till SideTurkiet

Milslång sandstrand med barnvänliga hotell och gott turkiskt kök

Hur vill du bo i Side?

Om Side

Side är en klassisk badort som är precis sådär lagom stor för att erbjuda både barnvänlig avkoppling på stranden, semestershopping och sköna restaurangkvällar. Från den gamla stadskärnan och västerut sträcker sig den milslånga, långgrunda sandstranden och här trivs både vuxna och barn i solen.

Side erbjuder många restauranger och barer. Inne i Sides gamla stad och vid hamnen kryllar det av matserveringar och trevliga barer. Här äter du god mat som kebab eller grillspett av lamm och grönsaker till riktigt bra priser. Även i kvarteren ovanför hamnen och väster om finns det gott om restauranger, barer och mataffärer nära hotellen. Bor du längs kusten ovanför stranden finns det inte lika gott om matställen, några ligger längs med den stora vägen, men istället har de flesta hotell all inclusivekoncept.

-

Upplagt för trevliga semesterdagar i Sides gamla stad

För paret, vännerna eller tonårsfamiljen passar kanske ett boende närmare Sides gamla stad bäst. Bland de gamla ottomanska husen trängs idag små butiker där du kan fynda kryddor, smycken, kläder, turkiska delikatesser och mycket mer. På kvällarna är det hamnen med sina restauranger och musikbarer som lockar. Här äter du gott från det turkiska köket och dessutom billigt.

Milslång och barnvänlig sandstrand

Sides varma, soliga dagar lockar både stora och små. Barnfamiljer bor bekvämt nära den långgrunda sandstranden på Airtours barnvänliga familjehotell, många av dem med all inclusive. Här finns också gott om strandaktiviteter för de äldre barnen och de minsta kan bygga sandslott och gräva kanaler. Längs stranden finns en härlig strandpromenad som passar för kvällspromenaden eller kanske en joggingtur.

Var ligger Side?

Karta Side

Väder och badtemperaturer

I Side råder medelhavsklimat, redan i slutet av mars börjar temperaturen att stiga, och i april har den normalt nått runt 20 grader dagtid med kallare nätter. I maj börjar den sköna sommaren med temperaturer runt 25 grader. Under högsommaren juli- augusti är det oftast riktigt varmt runt 35 grader, men det är inte ovanligt att den sticker iväg till runt 40 grader. Vattentemperaturen ligger runt 25 grader under sommaren och solen skiner ca 12 timmar per dag. Havsbrisen gör att temperaturen ändå är uthärdlig även under de varmaste dagarna. I september börjar det bli svalare och i oktober ligger temperaturen normalt runt 25 grader igen. Vintern i Turkiet är regnig och kallast blir det i januari-februari med temperaturer på drygt 10 grader.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Airtours representant möter dig på flygplatsen vid ankomst och hemresa. Under vistelsen finns representanten tillgänglig på träfftider samt på telefon för att svara på frågor och ge tips och råd alla dagar i veckan mellan kl. 09-19 via sms och samtal. För akuta ärenden som olycksfall finns en dygnet-runt-öppen jourtelefon. Telefonnumret får du vid ankomst.

Andra resmål i Turkiet