Arlanda

Resor till MarmarisTurkiet

Natursköna Marmaris bjuder på både nytt och gammalt i en behaglig blandning

Hur vill du bo i Marmaris?

Om Marmaris

Marmaris ligger vackert inbäddad mellan de lummiga bergen och det glittrande blå havet. I gamla stan ståtar en medeltida borg uppe på en kulle och i de charmiga trånga gränderna finns restauranger, barer och ett virrvarr av butiker. I ena änden av strandpromenaden ligger en av Turkiets lyxigaste marinor och i den andra, idylliska Icmeler. Den underbara stranden med sin trevliga och bilfria strandpromenad njuter du av däremellan.

-

Scenerier och underverk som måste upplevas!

Landskapet som omger Marmaris är täckt av böljande berg och gröna tallskogar, den grekiska övärlden ligger strax utanför och du kan skymta ön Rhodos. Från Marmaris har du inte långt till den gamla romarstaden Efesos med sitt berömda Artemistempel, ett av antikens sju underverk och naturfenomenet Pamukkale. De vita kalkstensklipporna i Pamukkale eller bomullsfästningen som det betyder på turkiska ligger vid den antika staden Hierapolis med Cleopatras pool och är ett av Unescos världsarv.

Bekväm semester vid ljuvligt blått hav

Underbara Marmaris bjuder på en lång härlig strandpromenad som lockar till både sköna kvällspromenader och joggingturer i ottan. Gamla stan och hamnområdet är ett myller av restauranger, barer, shopping och folkliv. Njutbara dagar spenderas på stranden som är en blandning av sand och grus, på vissa ställen även klappersten. Grannbyn Icmeler är populär bland familjer och är den lugna orten av de två med grönskande trädgårdar och seren stämning.

Var vill du bo i Marmaris?

Avresor från Stockholm

Var ligger Marmaris?

Karta Marmaris

Väder och badtemperaturer

I Marmaris råder medelhavsklimat, redan i slutet av mars börjar temperaturen att stiga, och i april har den normalt nått runt 20 grader dagtid med kallare nätter. I maj börjar den sköna sommaren med temperaturer runt 25 grader. Under högsommaren juli- augusti är det oftast riktigt varmt runt 35 grader. Vattentemperaturen ligger runt 25 grader under sommaren och solen skiner ca 12 timmar per dag. Havsbrisen gör att temperaturen ändå är uthärdlig även under de varmaste dagarna. I september börjar det bli svalare och i oktober ligger temperaturen normalt runt 25 grader igen. Vintern i Turkiet är regnig och kallast blir det i januari-februari med temperaturer på ca 10-15 grader.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Airtours representant möter dig på flygplatsen vid ankomst och hemresa. Under vistelsen finns representanten tillgänglig på telefon för att svara på frågor och ge tips och råd alla dagar i veckan mellan kl. 09-19 via sms och samtal. För akuta ärenden som olycksfall finns en dygnet-runt-öppen jourtelefon. Telefonnumret får du vid ankomst. Airtours lokala samarbetspartner heter IntraMedsev.

Andra resmål i Turkiet