Sök och boka resa
Arlanda

Resor till Istanbul Turkiet

Istanbul

Istanbul lockar med värme, nyfikenhet och historiska skatter

Våra hotell i Istanbul

Om Istanbul

Världsmetropolen Istanbul är intensiv och högljudd men ändå så ljuvlig. Två världsdelar knyts ihop och kultur, historia och värderingar blandas i en helt fantastisk mix. Klimatet är underbart, vår och höst är varma och lockar till långa kvällar på livliga gator och takterrasser. Gamla stans kullerstensgator och historiska skönhet, Beyoglus moderna och europeiska puls tillsammans med den mer vardagliga asiatiska sidan utgör mångmiljonstaden Istanbul.

I Istanbul finns lyxbutiker och basarer

I Grand Bazaar finns över 4000 butiker och ligger i historiska stadsdelen Sultanahmet som också är hem åt Hagia Sofia, Topkapipalatset och Blå Moskén. På andra sidan Gyllene Hornet hittar du stadsdelen Beyoglu, moderna Istanbul med gågatan Istiklal Caddesi, Taksimtorget och charmanta kvarteret Cukurcuma. Exklusiv shopping i dyra affärer hittar du i trendiga Nisantasi och mer prisvärd shopping bjuder Bagdad Caddesi på i den asiatiska delen.

Grillade läckerheter, turkiskt te och oemotståndlig baklava

Det turkiska köket bjuder på mycket grillad och kryddad mat; lamm, fisk och grönsaker. Det fluffiga brödet Lavas med goda röror och smårätter är en bra start på middagen. Kebab är nästan ett måste liksom de turkiska köttbullarna Köfte. Istanbul har ett enormt restaurangutbud, både hål-i-väggen-ställen och gourmetkrogar. Området kring Istiklal Caddesi är populärt och du avslutar kvällen på en takbar med en drink och njuter av utsikten.

Klimatkompenserad resa
fr. 3 332:-

Pris per person. Pris per person. Flyg + hotell 3 nätter

Avresa från Arlanda måndag 16 januari. Centrum, Istanbul.

Sök pris och boka

Var ligger Istanbul?

Karta Istanbul

Karta över Istanbul

Restid från Stockholm: 3 timmar 30min

Öppna karta

Andra resmål i Turkiet

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!