Arlanda

Resor till BodrumTurkiet

Fakta om Bodrum

Bodrum-halvön ligger på Turkiets sydvästra kust, nära den grekiska ön Kos i Egeiska havet. Ytan är ca 560 km² och Bodrum stad har omkring 60 000 invånare.

Att ta sig dit

Flyget landar på flygplatsen i Milas, norr om Bodrum-halvön. Transfertiden till våra hotell i Torba är ca 35 minuter, Bodrum stad och Gümbet ca 40 minuter och till Bitez ca 45 minuter. Till Ortakent tar det ca 50 minuter, till Akyarlar ca 1 timme och Turgutreis ca 1 timme och 10 minuter. Transfertiden kan variera beroende på antal stopp och trafik. Airtours representant assisterar vid ankomst och avresa. Transfer kan förbeställas vid bokning.

Att ta sig runt

Det finns gott om minibussar så kallade dolmus som är ett prisvärt sätt att ta sig runt i området, lokalbussar med bra förbindelser till större städer och taxi.

Nöjen

Gott om restauranger, barer och nattklubbar. Bodrum är Turkiets nöjesmetropol och har en lång bargata. Även i Gümbet finns ett pulserande och internationellt nattliv.

Stränder

Många fina badvikar med sand- och grusstränder längs kustremsan. Bitez har en lång sandstrand, vattnet är turkost och sanden finkornig och gyllenbrun. I Gümbet finns en populär strand som är grovkornig och stenig på sina ställen. Ortakent har en av de längsta stränderna och en bit bort hittar du halvöns finaste strand, Camel beach, en lång finkornig sandstrand där sanden är ljus och vattnet klart. Både Akyarlar och Turgutreis har härliga långgrunda sandstränder men inte så långa. I Bodrum stad finns en lång men smal strand vid sidan om marinan, till störst del med klappersten. Badbåtar går från badorternas hamnar till badvikarna i närheten. Vattensporter finns det gott om och Bitez är speciellt populärt för vindsurfare.

Barnvänligt

Många finkorniga och långgrunda sandstränder. Vattenpark nära Ortakent.

Ramadan

Den muslimska fastemånaden Ramadan hålls mellan 23/4-23/5 2020, då kan det hända att butiker och affärer håller stängt och serviceverksamheten överlag går lite långsammare.

Pass & visum - Turkiet

Svenska medborgare erhåller visum vid ankomst, giltigt i 90 dagar. Från och med 1 januari 2015 måste passet ha en giltighetstid på minst 150 dagar vid inresan i Turkiet (kortare giltighetstid resulterar i nekat inträde i landet). För innehavare av norskt pass krävs visum. För mer information hänvisar vi till Turkiets ambassad på telefon 08-23 08 40 eller besök deras hemsida: http://stockholm.emb.mfa.gov.tr/Mission

Hälsa & vaccinationer - Turkiet

Vi rekommenderar alla resenärer att vaccinera sig mot hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig i god tid före avresa. För resor till Turkiet krävs vanligen inga ytterligare vaccinationer men det kan finnas undantag. För vidare information hänvisar vi till din vaccinationsmottagning. Allmän information om vaccinationer hittar du här: /bra-att-veta/vaccinationer/

Valuta

Turkiska Lira

Språk

Turkiska

Elektricitet

230 V. Adapter behövs inte.

Tidsskillnad

+ 1 timme