Sök och boka resa
Arlanda

Fakta om Bodrum Turkiet

Om Bodrum

Bodrum-halvön ligger på Turkiets sydvästra kust, nära den grekiska ön Kos i Egeiska havet. Ytan är ca 560 km² och Bodrum stad har omkring 60 000 invånare.

Ta sig till Bodrum

Flyget landar på flygplatsen i Milas, norr om Bodrum-halvön. Transfertiden till våra hotell i Torba är ca 45 minuter, Bodrum stad 1 timme, Gümbet ca 1 timme och tio minuter och till Bitez ca 1 timme och femton minuter. Till Ortakent tar det ca 1,5 timme, till Akyarlar och Turgutreis ca 1 timme och 45 minuter. Transfertiden kan variera beroende på antal stopp och trafik. Airtours representant assisterar vid ankomst och avresa. Transfer kan förbeställas vid bokning.

Att ta sig runt

Det finns gott om minibussar så kallade dolmus som är ett prisvärt sätt att ta sig runt i området, lokalbussar med bra förbindelser till större städer och taxi.

Nöjen

Gott om restauranger, barer och nattklubbar. Bodrum är Turkiets nöjesmetropol och har en lång bargata. Även i Gümbet finns ett pulserande och internationellt nattliv.

Stränder

Många fina badvikar med sand- och grusstränder längs kustremsan. Bitez har en lång sandstrand, vattnet är turkost och sanden finkornig och gyllenbrun. I Gümbet finns en populär strand som är grovkornig och stenig på sina ställen. Ortakent har en av de längsta stränderna och en bit bort hittar du halvöns finaste strand, Camel beach, en lång finkornig sandstrand där sanden är ljus och vattnet klart. Både Akyarlar och Turgutreis har härliga långgrunda sandstränder men inte så långa. I Bodrum stad finns en lång men smal strand vid sidan om marinan, till störst del med klappersten. Badbåtar går från badorternas hamnar till badvikarna i närheten. Vattensporter finns det gott om och Bitez är speciellt populärt för vindsurfare.

Barnvänligt

Många finkorniga och långgrunda sandstränder. Vattenpark nära Ortakent.

Ramadan

I samband med att den muslimska fastemånaden Ramadan genomförs kan det hända att butiker och affärer håller stängt och att serviceverksamheten överlag går lite långsammare.

Pass & visum - Turkiet

Svenska medborgare erhåller visum vid ankomst, giltigt i 90 dagar. Passet ska ha en giltighetstid på minst 150 dagar vid inresan i Turkiet (kortare giltighetstid resulterar i nekat inträde i landet). För innehavare av norskt pass krävs visum. För mer information hänvisar vi till Turkiets ambassad på telefon 08-23 08 40 eller besök deras hemsida: http://stockholm.emb.mfa.gov.tr/Mission

Hälsa & vaccinationer - Turkiet

Vi rekommenderar alla resenärer att vaccinera sig mot hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig i god tid före avresa. För resor till Turkiet krävs vanligen inga ytterligare vaccinationer men det kan finnas undantag. För vidare information hänvisar vi till din vaccinationsmottagning.

Snabbfakta – Bodrum

  • Valuta: Turkiska Lira (TRY)
  • Språk: Turkiska
  • Elektricitet: 230 V. Adapter behövs inte.
  • Tidsskillnad: + 1 timme

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!