Arlanda

Resor till BodrumTurkiet

Bodrum är inbjudande, mångsidig och naturskön!

Hur vill du bo i Bodrum?

Om Bodrum

Vacker och bergig med klar luft beskriver halvön där Bodrum ligger, nära grekiska ön Kos. Lyxiga marinor med segelbåtar på rad och genuina hamnar där de små fiskebåtarna kommer in med morgonens fångst, samsas om utrymmet i de strandnära orterna. Färgstarka marknader och basarer, där du hittar allt mellan himmel och jord, kan du besöka dagligen i dessa charmiga städer. Bodrum är populär och kallas för Turkiets Saint Tropez.

-

Bodrum stad - elegant och charmig på samma gång

Bodrum stad bjuder på historiska sevärdheter och ett sprudlande nöjesliv med trendiga barer och coola nattklubbar. Nattlivet är ett av landets bästa och här finns en av Europas största nattklubbar, där du dansar under stjärnorna. Den medeltida borgen stoltserar i hamninloppet och bjuder idag på ett marinarkeologiskt museum. Några av stenarna i borgen härstammar från ett av antikens sju underverk, Mausollos mausoleum.

Bo bra nära stranden och stadens puls

Med Airtours bor du bra, både i Bodrum stad och utanför. För dig som vill bo nära ypperliga sandstränder men ändå på lagom avstånd till stadens nöjesutbud, bor bäst i Gümbet eller Bitez. Gümbet är den livligare av dem med många restauranger och ett bubblande nattliv. Behöver du varva ner i lugna omgivningar väljer du Ortakent, genuina Akyarlar eller Turgutreis på västkusten, som är Bodrums näst största stad och bjuder på charm och avslappnat folkliv.

Var vill du bo i Bodrum?

Avresor från Stockholm

Var ligger Bodrum?

Karta Bodrum

Väder och badtemperaturer

I Bodrum råder medelhavsklimat, redan i slutet av mars börjar temperaturen att stiga, och i april har den normalt nått runt 20 grader dagtid med kallare nätter. I maj börjar den sköna sommaren med temperaturer runt 25 grader. Under högsommaren juli- augusti är det oftast riktigt varmt runt 35 grader. Vattentemperaturen ligger runt 25 grader under sommaren och solen skiner ca 12 timmar per dag. Havsbrisen gör att temperaturen ändå är uthärdlig även under de varmaste dagarna. I september börjar det bli svalare och i oktober ligger temperaturen normalt runt 25 grader igen. Vintern i Turkiet är regnig och kallast blir det i januari-februari med temperaturer på ca 10-15 grader.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Airtours representant möter dig på flygplatsen vid ankomst och hemresa. Under vistelsen finns representanten tillgänglig på träfftider på hotellen samt på telefon för att svara på frågor och ge tips och råd alla dagar i veckan mellan kl. 09-19 via sms och samtal. För akuta ärenden som olycksfall finns en dygnet-runt-öppen jourtelefon. Telefonnumret får du vid ankomst. Airtours lokala samarbetspartner heter IntraMedsev.

Andra resmål i Turkiet