Sök och boka resa
Arlanda

Fakta om Belek Turkiet

Om Belek

Belek ligger på Turkiets södra kust, ca 40 kilometer från storstaden Antalya. Här bor ca 10 000 bofasta invånare.

Ta sig till Belek

Flyget landar i Antalya. Transfertiden till våra hotell i Belek är ca 45 minuter. Transfertiden kan variera beroende på antal stopp och trafik. Airtours representant assisterar vid ankomst och avresa. Transfer kan förbeställas vid bokning.

Att ta sig runt

Lokalbussar till Antalya och Side/Manavgat och taxi. Det bästa sättet att utforska omgivningarna är att hyra bil eller följa med på någon av Airtours utflykter.

Nöjen

Begränsat utbud av restauranger och nöjen, då det mesta är koncentrerat till hotellen. Turkiet bjuder på ett riktigt bra kök och det är prisvärt.

Stränder

Alla hotell har privata stränder, stranden är bred och sluttar rätt snabbt ut i djupare vatten med grovkornig sand. Solstolar, parasoller och vattensporter finns vid stranden.

Barnvänligt

Hotellen är väl lämpade för barnfamiljer. Stranden är inte långgrund.

Ramadan

I samband med att den muslimska fastemånaden Ramadan genomförs kan det hända att butiker och affärer håller stängt och att serviceverksamheten överlag går lite långsammare.

Pass & visum - Turkiet

Svenska medborgare erhåller visum vid ankomst, giltigt i 90 dagar. Passet ska ha en giltighetstid på minst 150 dagar vid inresan i Turkiet (kortare giltighetstid resulterar i nekat inträde i landet). För innehavare av norskt pass krävs visum. För mer information hänvisar vi till Turkiets ambassad på telefon 08-23 08 40 eller besök deras hemsida: http://stockholm.emb.mfa.gov.tr/Mission

Hälsa & vaccinationer - Turkiet

Vi rekommenderar alla resenärer att vaccinera sig mot hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig i god tid före avresa. För resor till Turkiet krävs vanligen inga ytterligare vaccinationer men det kan finnas undantag. För vidare information hänvisar vi till din vaccinationsmottagning.

Snabbfakta – Belek

  • Valuta: Turkiska Lira (TRY)
  • Språk: Turkiska
  • Elektricitet: 230 V. Adapter behövs inte.
  • Tidsskillnad: + 1 timme

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!