Arlanda

Resor till Alanya Stad i AlanyaTurkiet

Svårslagen solsemester i pulserande Alanya

Om Alanya Stad

Den populära metropolen Alanya bjuder på nöjen och aktiviteter i en härlig blandning. Kilometerlånga sandstränder, shopping i basarer och ett livligt nattliv lockar både par, ungdomar och barnfamiljer till denna orientaliska stad. Reser du utan barn bor du bäst nära den mysiga hamnen med alla restauranger, barer och ett pulserande nattliv. Barnfamiljen bor bekvämt nära någon av stränderna.

I Alanya finns ett myller av restauranger och barer. Här äter du genuint turkiskt men även internationellt, du hittar tapasbarer, grillrestauranger, hamburgerkedjor och en mängd kaféer. Behöver du handla frukostmat eller annat i matväg så finns det mataffärer i utkanten av centrum.

-

Lata dagar på soldränkta stränder med uppskattade aktiviteter

Alanyas breda stränder lockar till solfyllda dagar med olika strandaktiviteter att sysselsätta sig med och matserveringar som ligger tätt längs strandpromenaden. Väster om Alanya stad ligger den populära Kleopatrastranden som är över två kilometer lång med grovkornig sand och tidvis höga vågor. På den östra sidan breder sig den östra stranden ut, som är 17 kilometer lång, mer barnvänlig och långgrund men bitvis stenig.

Sagolika miljöer och prisvärd shopping i Alanyas gamla stad

Den medeltida borgen ligger nästan 300 meter över havet och har en flera kilometer lång mur som är vackert upplyst på kvällarna. Härifrån har du en magnifik utsikt över staden och stränderna som breder ut sig på var sida om udden. I Alanya stad väntar myllrande basarer och små butiker med prisvärd shopping, försöka pruta är ett måste och du fyndar kläder, smycken, väskor och mycket annat.

Var ligger Alanya Stad?

Karta Alanya Stad

Väder och badtemperaturer

I Alanya råder medelhavsklimat, redan i slutet av mars börjar temperaturen att stiga, och i april har den normalt nått runt 20 grader dagtid med kallare nätter. I maj börjar den sköna sommaren med temperaturer runt 25 grader. Under högsommaren juli- augusti är det oftast riktigt varmt runt 35 grader, men det är inte ovanligt att den sticker iväg till runt 40 grader. Vattentemperaturen ligger runt 25 grader under sommaren och solen skiner ca 12 timmar per dag. Havsbrisen gör att temperaturen ändå är uthärdlig även under de varmaste dagarna. I september börjar det bli svalare och i oktober ligger temperaturen normalt runt 25 grader igen. Vintern i Turkiet är regnig och kallast blir det i januari-februari med temperaturer på ca 10 grader.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Airtours representant möter dig på flygplatsen vid ankomst och hemresa. Under vistelsen finns representanten tillgänglig på träfftider samt på telefon för att svara på frågor och ge tips och råd alla dagar i veckan mellan kl. 09-19 via sms och samtal. För akuta ärenden som olycksfall finns en dygnet-runt-öppen jourtelefon. Telefonnumret får du vid ankomst.

Andra resmål i Alanya