Sök och boka resa
Arlanda

Fakta om Alanya Turkiet

Om Alanya

Alanya ligger på Turkiets södra kust. Här bor ca 120 000 bofasta invånare. I Konakli bor det ca 30 000.

Ta sig till Alanya

Flyget landar i Antalya. Transfertiden till våra hotell i Konakli och Alanya är ca 2-3 timmar. Transfertiden kan variera beroende på antal stopp och trafik. Airtours representant assisterar vid ankomst och avresa. Transfer kan förbeställas vid bokning.

Att ta sig runt

Det finns gott om minibussar, så kallade dolmus, som är ett prisvärt sätt att ta sig runt i området. Lokalbussar med bra förbindelser runt om i landet och taxi. Bil- och mopeduthyrning.

Nöjen

Gott om restauranger, barer och även flera nattklubbar, nattlivet finns framförallt i hamnkvarteren i Alanya stad. I centrala Konakli finns gott om små butiker, restauranger och några barer. Bra shopping i Alanya stad, begränsat utbud i Konakli. Turkiet bjuder på ett riktigt bra kök och det är prisvärt.

Stränder

De mest kända stränderna i Alanya är Kleopatrastranden och den östra stranden som ligger på varsin sida om Alanya stad. Kleopatrastranden är ca 2 km lång med grovkornig sand och sluttar rätt snabbt ut mot djupare vatten och tidvis höga vågor. Den östra stranden är 17 km lång och mer barnvänlig då den har finkornig sand och är mer långgrund. Båda stränderna är bitvis steniga. Stranden i Konakli är lång och bred, en blandning mellan sand, grus och steniga partier.

Barnvänligt

Inne i Alanya stad vid Atatürkstatyn finns en stor lekpark, Baris Manco Park. Östra stranden är mer långgrund och vattnet här är betydligt lugnare än vid Kleopatrastranden.

Ramadan

I samband med att den muslimska fastemånaden Ramadan genomförs kan det hända att butiker och affärer håller stängt och att serviceverksamheten överlag går lite långsammare.

Pass & visum - Turkiet

Svenska medborgare erhåller visum vid ankomst, giltigt i 90 dagar. Passet ska ha en giltighetstid på minst 150 dagar vid inresan i Turkiet (kortare giltighetstid resulterar i nekat inträde i landet). För innehavare av norskt pass krävs visum. För mer information hänvisar vi till Turkiets ambassad på telefon 08-23 08 40 eller besök deras hemsida: http://stockholm.emb.mfa.gov.tr/Mission

Hälsa & vaccinationer - Turkiet

Vi rekommenderar alla resenärer att vaccinera sig mot hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig i god tid före avresa. För resor till Turkiet krävs vanligen inga ytterligare vaccinationer men det kan finnas undantag. För vidare information hänvisar vi till din vaccinationsmottagning.

Snabbfakta – Alanya

  • Valuta: Turkiska Lira (TRY)
  • Språk: Turkiska
  • Elektricitet: 230 V. Adapter behövs inte.
  • Tidsskillnad: + 1 timme

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!