Arlanda

Resor till AlanyaTurkiet

Populära Alanya erbjuder prisvärd solsemester för alla smaker

Hur vill du bo i Alanya?

Om Alanya

I Alanya trivs barnfamiljer, par och ungdomar i en härlig mix. I lugna Konakli bor barnfamiljer bekvämt på högklassiga all inclusivehotell med roliga vattenrutschkanor och stora pooler. Till Alanya stad reser du som gärna kombinerar solbadandet med shopping och nöjen. Här kan du strosa i hamnen, njuta av förtrollande atmosfär i den gamla stadsdelen och dansa långt in på småtimmarna.

Var vill du bo i Alanya?

Avresor från Stockholm och Göteborg

Var ligger Alanya?

Karta Alanya

Väder och badtemperaturer

I Alanya råder medelhavsklimat, redan i slutet av mars börjar temperaturen att stiga, och i april har den normalt nått runt 20 grader dagtid med kallare nätter. I maj börjar den sköna sommaren med temperaturer runt 25 grader. Under högsommaren juli- augusti är det oftast riktigt varmt runt 35 grader, men det är inte ovanligt att den sticker iväg till runt 40 grader. Vattentemperaturen ligger runt 25 grader under sommaren och solen skiner ca 12 timmar per dag. Havsbrisen gör att temperaturen ändå är uthärdlig även under de varmaste dagarna. I september börjar det bli svalare och i oktober ligger temperaturen normalt runt 25 grader igen. Vintern i Turkiet är regnig och kallast blir det i januari-februari med temperaturer på ca 10 grader.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Airtours representant möter dig på flygplatsen vid ankomst och hemresa. Under vistelsen finns representanten tillgänglig på träfftider på hotellen samt på telefon för att svara på frågor och ge tips och råd alla dagar i veckan mellan kl. 09-19 via sms och samtal. För akuta ärenden som olycksfall finns en dygnet-runt-öppen jourtelefon. Telefonnumret får du vid ankomst. Airtours lokala samarbetspartner heter IntraMedsev.

Andra resmål i Turkiet