Sök och boka resa
Arlanda

Resor till Prag Tjeckien

Prag

Vacker och välbevarad stad med praktfulla broar och romantisk atmosfär

Våra hotell i Prag

Om Prag

Vackra Prag imponerar med sin välbevarade arkitektur, pampiga broar och många kupoler och torn. Romantiska kullerstensgator med trevliga restauranger och ölstugor lockar och dessutom är Prag prisvärt. Här hittar du berömda Karlsbron med trettio helgonskulpturer, det astronomiska uret i gamla stan med sina figurer av apostlarna och de judiska kvarteren som präglats av Prags son, Franz Kafka.

Shoppa loss på marknader och i gallerior

Det är trevligt att shoppa i Prag, citykärnan är kompakt och du kommer långt till fots. Här shoppar du glas, kristall och hantverk i trä som dockor och leksaker långt billigare än hemma. Vid Vaclavplatsen finns de flesta stora klädaffärerna och går du upp mot Karlsbron finns möjlighet att fynda i secondhandbutiker och små prylaffärer. På Parizska handlar du i dyra lyxbutiker och på marknaden i Holesovice kan du fynda.

Tjeckisk öl är god, billig och världskänd

Fläskstek, surkål och knödel är nationalrätten men du njuter lika gärna av mustiga grytor och panerad ost som stekar med pommes frites och goda såser. I Prag kryllar det av restauranger, pubar och folkliga ölstugor och det är prisvärt. Mitt i centrum är det dyrare än om du tar dig utanför stadskärnan. Tjeckisk öl är välkänd, provsmaka olika sorter hos små lokala bryggerier eller på restauranger som har egna mikrobryggerier.

Klimatkompenserad resa
fr. 2 476:-

Pris per person. Pris per person. Flyg + hotell 3 nätter

Avresa från Arlanda söndag 12 mars. Del i dubbelrum. Prague Centre Plaza, Prag.

Sök pris och boka

Var ligger Prag?

Karta Prag

Karta över Prag

Restid från Stockholm: 1 timmar 50min

Öppna karta

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!