Arlanda

Resor till Patong på PhuketThailand

Uppsluppen stämning längs Patongs sandstrand

Om Patong

Det är till Patong du reser om du gillar aktiva dagar och långa kvällar. Stranden är en av Phukets finaste, långgrund med finkornig sand och turkost vatten. Den norra delen av stranden är lite lugnare än den södra där det full fart med aktiviteter, folkliv och vattensporter. Kvällarna är Patongs signum, här finns ett myller av butiker, restauranger och barer.

I Patong finns allt du är van vid och lite till. Här äter du internationellt som italienskt och indiskt men också thaimat såklart. Hummer och andra skaldjur kan du äta varje dag och skulle du bli sugen på en plankstek eller Big Mac finns det med. Här finns ett enormt utbud av barer, pubar och nattklubbar.

Fynda på nattmarknaden eller nattsudda med kompisarna

Vill du shoppa under mer sofistikerade former beger du dig till shoppingcentret Jungceylon med exklusiva butiker och luftkonditionering. Annars väntar du in mörkret, då förvandlas gatan vid stranden till en stor nattmarknad med stånd som säljer allt från hantverk och sjalar till elektronik. En oordnad röra där du prutar med ett leende på läpparna. Neonljus, intensiv stämning och ett pulserande nattliv till morgonens solstrålar letar sig fram.

Var ligger Patong?

Karta Patong

Väder och badtemperaturer

Den bästa tiden att semestra i Thailand är under högsäsongen november-mars, då vädret är som mest pålitligt. Det är behagligt varmt och regn är sällsynt, perfekt för soliga dagar på stranden och varma kvällar i solnedgången. Temperaturen ligger dagtid runt 31 grader och ca 24 grader på kvällen. I april börjar regnperioden som sträcker sig till oktober och kortare regn- och åskskurar förekommer. Mellan skurarna tittar solen fram och temperaturen håller sig på stadiga 30 grader dagtid med en vattentemperatur på ca 29 grader året om.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Vistelsen är på egen hand.

Andra resmål på Phuket