Arlanda

Resor till PhuketThailand

Prisvärda Phuket bjuder på sagolika sandstränder och turkost vatten

Hur vill du bo på Phuket?

Om Phuket

Phuket är södra Thailands största ö och mycket populär bland oss svenskar. Här finns drömlika stränder, billig shopping och god mat. Orterna längs den vackra västkusten har olika särdrag och här finns något för var och en. Phuket är prisvärt, thailändarna bjuder på genuin gästfrihet och du kan vara med på spännande utflykter och aktiviteter som snorkelturer i det färggranna livet under vattenytan eller ett besök till Big Buddha, Phukets mest ärade landmärke.

-

Med Airtours bor du bra nära Phukets sagolika stränder

De fantastiska stränderna med vajande palmer och turkosblått vatten är Phukets trumfkort. Längs de barnvänliga stränderna i Kamala och Bangtao Beach trivs småbarnsfamiljerna allra bäst medan du som söker lite mer avskildhet och rofylld avslappning bor i Mai Khao. Reser du med din kära bjuder Surin Beach förstklassiga hotell och naturskön omgivning medan lugna Kata och lite mer fartfyllda Karon har aktiviteter för kompisgäng och familjen med lite äldre barn.

Dröm dig bort i en longtailbåt guppandes på det turkosblå vattnet

Våra hotell ligger vid natursköna stränder med avspänd atmosfär där du enkelt tar dig ut på havet i en longtailbåt för att tillbringa dagen med att snorkla, dyka eller besöka någon av de små öarna utanför kusten. I byarna vid stränderna hittar du marknader, barer och lokala restauranger som serverar genuint thailändska rätter som sprider fantastiska matdofter av kokos och ingefära. Till nöjesmeckat Patong är det inte långt och här finns marknader, shoppingcentret Jungceylon och ett pulserande nattliv.

Var vill du bo på Phuket?

Avresor från Stockholm och Göteborg

Var ligger Phuket?

Karta Phuket

Väder och badtemperaturer

Den bästa tiden att semestra i Thailand är under högsäsongen november-mars, då vädret är som mest pålitligt. Det är behagligt varmt och regn är sällsynt, perfekt för soliga dagar på stranden och varma kvällar i solnedgången. Temperaturen ligger dagtid runt 31 grader och ca 24 grader på kvällen. I april börjar regnperioden som sträcker sig till oktober och kortare regn- och åskskurar förekommer. Mellan skurarna tittar solen fram och temperaturen håller sig på stadiga 30 grader dagtid med en vattentemperatur på ca 29 grader året om.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Vistelsen är på egen hand.

Andra resmål i Thailand