Sök och boka resa
Arlanda

Fakta om Krabi Thailand

Om Krabi

Krabi är en provins i södra Thailand och har en yta på ca 4709 km². Belägen öster om ön Phuket och ca 90 mil söder om Bangkok. Här bor ca 430 000 bofasta invånare, varav ca 25 000 i Krabi stad. I Ao Nang bor ca 8 000 invånare.

Ta sig till Krabi

Flyget landar på Krabis flygplats som ligger ca 15 kilometer öster om Krabi stad och ca 23 km öster om Ao Nang. Du tar dig enklast från flygplatsen med taxi eller en s.k. songthaew, kollektivtaxi. Det tar ca 30 minuter från flygplatsen beroende på trafiken. Taxi kostar ca 200 kronor. Privat transfer kan förbeställas vid bokning.

Att ta sig runt

Det är enkelt att ta sig runt i Krabi och billigt. Här finns olika sätt att resa runt, vanligast är att ta en tuk-tuk eller kollektivtaxin songthaew och båt. Vanlig taxi är lite dyrare. En songthaew har ofta en färdig rutt som den kör och stannar när du vinkar om det finns plats i minibussen. Tuk-tuk är ett bra alternativ om du ska kortare sträckor. Både Songthaew och tuk-tuk är billigt att åka, kostar ca 5-6 kr per person. Till öarna och stränderna är longtailbåtarna perfekta.

Nöjen

Runt om på Krabi finns matmarknader där du äter billigt, gott och riktigt lokalt. Starka kryddor och färska råvaror, mycket fisk och skaldjur. I Krabi stad finns en stor nattmarknad. Här finns även shopping i massor, du hittar piratkopior, både kläder och väskor, vackra sidentyger som du kan måttbeställa och sy upp hos en skräddare i stan. I Krabi stad finns varuhus. I Ao Nang är strandgatan livlig och full med turistbutiker, restauranger och barer. Nöjeslivet är enkelt och avspänt och du sitter ofta länge kvar på restaurangen eller avslutar kvällen med en drink på närliggande bar. Marknad finns även här som är populär bland lokalbefolkningen.

Stränder

Krabi är känd för sina fina stränder och ljuvliga skärgård med grönskande små öar. De allra flesta stränderna har finkornig mjuk korallsand och kristallklart vatten som gjort för snorkling och dykning. Longtailbåtar tar dig med till de olika öarna och stränderna som annars kan vara svåra att nå tack vare de höga klipporna. Vid vissa stränder förekommer badförbud och vid de stränder som tillhör olika nationalparker finns inga solstolar eller vattensporter. Det kan vara stor skillnad mellan ebb och flod. Ao Nangstranden är långsmal med sand blandat med snäckskal och relativt livlig i jämförelse. Härifrån utgår longtailbåtarna till öar och stränder runt om. Norr om Ao Nang ligger Noppharat Thara som är lugnare än Ao Nang och barnvänlig. Cirka en kilometer söderut ligger fantastiska Railay Beach som egentligen består av flera stränder som t ex magiska Phra Nang, hit kommer du bara med båt. Norr om Ao Nang är det lugnare och drygt tio kilometer bort ligger rofyllda stranden Klong Muang. Med longtail tar du dig också till Koh Lanta, svenskparadiset och välkända Phi Phi Island där filmen The Beach spelades in på Maya Bay. Lite mindre öar som är väl värda ett besök är Koh Poda och Hong Island.

Barnvänligt

Många långgrunda och barnvänliga stränder. Vissa trottoarer har höga kanter och kan vara gropiga, det kan vara svårframkomliga med barnvagn.

Pass & visum - Thailand

För skandinaviska medborgare krävs inget visum. Sker ankomsten till Thailand via en internationell flygplats erhåller man ett turistvisum som gäller i upp till 30 dagar. Passet måste vara giltigt i minst sex månader efter att du ankommit till Thailand, undantag finns, se www.thaiembassy.se eller tala med Thailands ambassad på telefon 08-588 04 250. När du flyger till Thailand, flyger du över ryskt territorium. Ryska myndigheter kräver utökad information om passagerare vars flyg går över ryskt territorium. Dessa uppgifter uppger du vid incheckning på flygplatsen i Sverige.

Hälsa & vaccinationer - Thailand

Vi rekommenderar alla resenärer att vara vaccinerade mot hepatit A och B. Vaccination mot gula febern krävs för dig som nyligen besökt ett land med risk för gula febern. Vaccination För vidare information hänvisar vi till din vaccinationsmottagning. Rekommendationerna och kraven varierar beroende på vem du är och hur du ska resa. Tänk på att vaccinera dig i god tid före avresa.

Snabbfakta – Krabi

  • Valuta: Thailändska baht (THB)
  • Språk: Thailändska
  • Elektricitet: 220 V. Adapter behövs.
  • Tidsskillnad: +5-6 timmar.

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!