Arlanda

Resor till KrabiThailand

Spektakulär natur och stränder av absolut toppklass hittar du i sköna Krabi

Hur vill du bo i Krabi?

Om Krabi

Krabi är känt för sin paradislika skärgård med grönklädda klippor som reser sig ur havet och öar med ljuvlig vit korallsand. Provinsen Krabi ligger öster om Phuket på fastlandet och bjuder på ett mer lågmält semesterliv än grannen på andra sidan havet. Krabis praktfulla natur med regnskogsdjungel, mangroveträsk med vilda djur och höga klippor som utmanar många klättrare lockar aktivitets entusiaster från hela världen. Här hittar du även välkända Phi Phi Island, Koh Lanta och magiska Railay Beach.

-

En aktiv semester är trendigt och Krabi är häftigt

Krabi är ganska nytt, den tidigare lilla fiskebyn har växt snabbt tack vare de underbara små öarna med fantastiska sandstränder. Men också för det sceniska landskapet med gröna klippor som sticker upp från det kristallklara vattnet. Här kan du som söker spänning både klättra, paddla kajak, dyka eller snorkla och spela golf. Ge dig iväg på längre turer och bada i regnskogens varma källor, besök tigergrottans tempel eller nattmarknaden i Krabi stad.

Upplev Krabi med longtailbåt till olika stränder och öar

Krabis populära stränder är många, några av svenskarnas favoriter ligger på öarna Koh Lanta och Phi Phi Island. Med Airtours bor du nära Ao Nang som är en perfekt utgångspunkt för att uppleva Krabis pärlor. Stranden i Ao Nang är en av de livligare och du tar dig runt till de olika öarna med longtailbåtar härifrån. Söder om ligger Thailands kanske finaste strand, Railay Beach. Ao Railay och Ao Phra Nang ligger sida vid sida nedanför branta klippor och är förtrollande vackra. Andra guldkorn är Hong Island och Koh Poda.

Var vill du bo i Krabi?

Avresor från Stockholm och Göteborg

Var ligger Krabi?

Karta Krabi

Väder och badtemperaturer

Den bästa tiden att semestra i Krabi är under högsäsongen november-april, då vädret är som mest pålitligt. Det är behagligt varmt och regn är sällsynt, perfekt för soliga dagar på stranden och varma kvällar i solnedgången. Temperaturen ligger dagtid runt 31 grader och 24 grader på kvällen. Det tropiska klimatet för med sig en hög luftfuktighet som gör att det ofta känns varmare än vad det egentligen är. I maj börjar regnperioden som sträcker sig till slutet av oktober och kortare regn- och åskskurar förekommer. Mellan skurarna tittar solen fram och temperaturen håller sig på stadiga 30 grader dagtid med en vattentemperatur på ca 29 grader året om.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Vistelsen är på egen hand.

Andra resmål i Thailand