Sök och boka resa
Arlanda

Fakta om London Storbritannien

Ta sig till London

I Londons närområde finns fyra internationella flygplatser. Från Heathrow som ligger 25 km väster om London tar det med snabbtåg, Heathrow express, till Paddington Station ca 15 minuter och kostar ca 200 kr enkel väg. T-bana med Piccadilly Line passar bra för dig som väljer att bo i Kensington. Den tar ca 50-60 minuter att åka och går var femte minut från flygplatsen under rusningstid. Flygbussar mellan Heathrow och London går både dag och natt. A2 Airbus är en dubbeldäckare som går till olika adresser i London under dag och kväll. Taxi kostar ca 700 kr men restiden kan bli lång under rusningstrafik. Från Gatwick som ligger 45 km söder om London tar det med snabbtåg, Gatwick express till Victoria Station ca 30 minuter och kostar ca 170 kr enkel väg. Taxi kostar ca 1100 kr men restiden kan bli lång under rusningstrafik. Från London City Airport som ligger 10 km öster om London går buss till Canning Town Station var femte minut och tar ca 10 minuter. Fortsätt sedan med T-bana. Från Stansted som ligger 64 km nordöst om London tar det med snabbtåg, Stansted Express till Liverpool Street Station ca 45 minuter och kostar ca 170 kr enkel väg. National Express-buss som tar runt 75 minuter kostar ca 80 kr enkel väg.

Att ta sig runt

London är stort och har inte ett egentligt centrum utan snarare flera stadsdelar med sina egna centrum. Besöker du ett enskilt område går det bra att promenera men ska du till en annan stadsdel åker du förslagsvis buss eller tunnelbana. Med ett Oystercard kan du ladda dag- och veckokort eller pengar och betala per resa. Londons svarta taxibilar kör till överkomliga priser.

Nöjen

London är ett nöjescentrum för alla smaker; musikaler, konserter, teater, biografer, pubar, jazz/rockklubbar och diskotek. Köp en Time Out och se vilka speciella arrangemang som går av stapeln under just din Londonvistelse.

Var ska man bo?

London är stort och det finns inte ett centrum utan flera stadsdelar som har sitt eget centrum med sin egen karaktär. Nära till det mesta är hotellen i Bloomsbury och längs Oxford street. Hotellen i både Paddington/Baywater och Kensington är prisvärda, trots att Kensington i sig är ett av Londons mest välbeställda områden. Du tar dig enkelt runt med tunnelbana eller buss, köp fördelaktligen ett oystercard.

Sevärdheter

British Museum, Tate Gallery, St Paul´s Cathedral, Buckingham Palace, The Tower, Big Ben, Trafalgar Square, Madame Tussauds, London Eye och Hyde Park. Hela London är en stor sevärdhet. Köp en Time Out eller fråga i hotellreceptionen.

Pass & visum - Storbritannien

Visum krävs inte för nordiska medborgare. Pass eller nationellt id-kort som är giltigt under perioden för vistelsen krävs. Kompletterande pass information till flygbolaget krävs och fylls i på flygbolagets hemsida. Ambassadens tel 08-671 30 00. Ambassadens hemsida: https://www.svenska-ambassaden.com/Ambassad/12675/Storbritannien-i-Stockholm

Hälsa & vaccinationer - Storbritannien

Vi rekommenderar alla resenärer att vaccinera sig mot hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig i god tid före avresa. För resor inom Europa krävs vanligen inga ytterligare vaccinationer men det kan finnas undantag. För vidare information hänvisar vi till din vaccinationsmottagning.

Snabbfakta – London

  • Valuta: Brittiska pund (GBP)
  • Språk: Engelska
  • Elektricitet: 230 V. Adapter behövs.
  • Tidsskillnad: - 1 timme

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!