Arlanda

Resor till EdinburghStorbritannien

Edinburgh är en förtrollande juvel fylld av historia och magi

Om Edinburgh

Magiska Edinburgh har en rik historia, ett underbart landskap och fantastisk arkitektur. Läget vid havet och de gröna kullarna staden är byggd på förstärker mystiken och gör Edinburgh spännande, som tagen ur en sagovärld. I Old Town finns kullerstensbelagda gränder och Edinburghs slott som har betytt mycket i den skotska historien. I New Town kantas de breda gatorna av vackra georgianska byggnader. Njut av toner från säckpipa och Harry Potter-anda i de skotskrutiga kiltarnas stad.

-

Charmiga små butiker mixas med exklusiva varuhus

Princess Street i New Town är den mest populära shoppinggatan i Edinburgh. Här hittar du kända märkesbutiker i stora gallerior, internationella varuhus och designerbutiker. Mot söder finns det inga byggnader i vägen vilket ger en underbar vy mot Old Town. Längs Royal Mile, den kullerstensbelagda paradgatan som går mellan slottet och drottningens residens, Holyrood Palace är fylld av turistaffärer som säljer whiskey, kashmir och kiltar. Färggranna Victoria Street är fantastisk och välkänd.

I Edinburgh äter du gott, dricker afternoon tea och spenderar kvällen på puben

Skottlands nationalrätt Haggis kanske inte passar alla men smakar bättre än det låter. Gjord på inälvor, havregryn, lök och kryddor, serverad med rot-eller potatismos och sköljs ner med ett glas whisky. Men det är inget måste, här finns gourmetrestauranger som serverar fantastiska biffar, fisk och skaldjur men också klassisk fish´n chips, helstekt gris eller Shepard´s pie. Njut av publivet med skotsk ale och whisky och passa på att besöka något av alla destillerier som finns i området.

Hur vill du bo i Edinburgh?