Arlanda

Resor till Sri LankaSri Lanka

Airtours utflykter på Sri Lanka

Nedan följer vilka utflykter vi kan erbjuda på Sri Lanka under perioden oktober till april. De bokas via vår samarbetspartner Authenticities på telefon +94 779 146459.

Negombo Sightseeing med kanaltur

Hamnstaden Negombo med sina influenser från när den var en viktig handelsplats för bland annat de portugisiska och nederländska köpmännen är ett trevligt mål för en sightseeing. Här finns ett fort, vackra byggnader från kolonialtiden och religiösa byggnader för den som tycker om arkitektur. För den som är mer intresserad av kommers finns fiskmarknaden där lokala fiskare säljer sin fångst eller bazaren med diverse fynd. På denna utflykt får man även uppleva staden från ett annat perspektiv när man tar en båttur på kanalen. Hela kanalen är 100 km lång och från den kan man bland annat se fåglar och har man bra syn brukar man även se ödlor bland mangroveskogen. Denna utflykt riktar sig främst till boende i Negombo. Mat är inte inkluderat i utflykten.

Colombo sightseeing

Colombo är Sri Lankas huvudstad och här bor drygt en halv miljon invånare. Det är numera en modern stad fylld med koloniala inslag, vad gäller till exempel arkitektur och mat. Här möts öst och väst, nutid och dåtid, religioner, smaker och dofter. Allt blandas och blir till en stad med en alldeles egen charm. Höjdpunkter för besöket är hamnen, Pettah handelsplats, Wolfendhalkyrkan, buddhistiska och hinduiska tempel och en kanelträdgård. Mat är inte inkluderat i utflykten.

Galle och besök på teplantage

Staden Galle som ligger i södra delen av ön är känd för sin fästning. Den är med på UNESCO:s världsarvslista och väl värd ett besök. Den imponerande fästningen, byggd av holländarna 1663, har stått emot attacker av både väder och tidens tand. Förutom fästningen finns här många hus byggda i kolonialstil och en av de vackraste byggnaderna är New Oriental Hotel som byggdes 1684. Även om man inte är så intresserad av historia har Galle något att erbjuda i form av sin härliga atmosfär, trevliga restauranger, affärer och det finns även en liten strand där man kan ta sig ett dopp. Denna utflykt riktar sig främst till boende i Balaptiya, Kalutara och Bentota. Mat är inte inkluderat i utflykten.

Alla uppgifter är preliminära. Engelsktalande guidning. Mer information fås vid bokning av utflykt.