Arlanda

Resor till Negombo på Sri LankaSri Lanka

Upplev livfulla Negombo till fots eller med båt

Om Negombo

Negombo bjuder på det riktiga vardagslivet med folkliga marknader, gaturestauranger och ett virrvarr av lokala affärer. Gatorna i centrum är fyllda av mopeder, tuk tuks och bussar medan några kvarter bort är det stillsamt och kossor betar längs vägkanten. Ett lugnare sätt att upptäcka Negombo är att ta med på safari i lagunen eller en tur längs den holländska kanalen där man ser olika fåglar och vackra kolonialhus.

Längs Lewis Place där hotellen ligger är det relativt turistanpassat och det finns matställen och barer. Tar du dig till centrum av Negombo finns lokala restauranger blandat med snabbmatställen och marknader. Mataffärer finns i staden. Vill du äta på finare restauranger eller trendiga barer är det till huvudstaden Colombo du får ta dig, drygt tre mil söder om Negombo.

Palmkantade stränder med det lankesiska folklivet runt hörnet

Negombos centrum kan upplevas som lite kaotiskt men är väldigt färgstarkt. Många religioner blandas och så även tempel, kyrkor och moskéer som är sevärda och vackert utsmyckade. Fiskemarknaden är också ett populärt utflyktsmål men ska man besöka den gäller det att vara morgonpigg. De flesta hotellen ligger strax norr om staden och bjuder på optimal avkoppling längs de gyllene sandstränderna.

Var ligger Negombo?

Karta Negombo

Väder och badtemperaturer

Den bästa tiden att semestra på Sri Lanka är perioden mellan december-april, i alla fall i sydvästra Sri Lanka där vi har våra hotell. Norra och östra delarna av landet har ett annat klimat och bra väder då det regnar i sydväst, maj-september. Temperaturen ligger i stort sett lika under hela året, mellan 27-32 grader med nattliga temperaturer på 22-25 grader. Under sommarmånaderna är luftfuktigheten hög och det kommer många regnskurar. Inlandet har ett lite mer mixat klimat och uppe i bergen kan det bli riktigt kallt så både jacka och byxor behövs. Vattentemperaturen ligger under året på runt 28 grader.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Vistelsen är på egen hand.

Andra resmål på Sri Lanka