Arlanda

Resor till Galle på Sri LankaSri Lanka

Hamnstaden Galle bjuder på en rik historia och ett intensivt gatuliv

Om Galle

Galle är en lankesisk storstad med ett myller av affärer, människor och transportmedel. Staden har en lång och intressant historia, idag även ett av Unescos världsarv. Man kan säga att staden är uppdelad i två delar, den nya delen med all handel, folklivet, marknaderna och den livliga atmosfären. Här finns både tåg- och busstation och den viktiga hamnen. Missa inte ett besök till fiskmarknaden på Sea Street, nära hamnen.

I Galle har du ett stort utbud av restauranger, caféer och mataffärer. På marknaden på Main Street hittar du färggranna frukter och väldoftande kryddor. Den gamla delen vid fortet bjuder på en lugn atmosfär med både caféer och barer.

Mångkulturella Galle bjuder på cricket och ett charmigt liv bakom fortets murar

Den gamla delen är den där fortet ligger, nedanför cricketarenan. Fortet byggdes av portugiserna på 1500-talet och när holländarna kom byggde de vallen som skyddar staden från havet. Här innanför finns de trånga charmiga gatorna med små hotell, caféer, butiker. Atmosfären är ljuvlig och behaglig, helt annorlunda än den övriga staden. Nedanför fyren finns en liten strandremsa där du kan bada, annars hittar du ständerna utanför staden.

Var ligger Galle?

Karta Galle

Väder och badtemperaturer

Den bästa tiden att semestra på Sri Lanka är perioden mellan december-april, i alla fall i sydvästra Sri Lanka där vi har våra hotell. Norra och östra delarna av landet har ett annat klimat och bra väder då det regnar i sydväst, maj-september. Temperaturen ligger i stort sett lika under hela året, mellan 27-32 grader med nattliga temperaturer på 22-25 grader. Under sommarmånaderna är luftfuktigheten hög och det kommer många regnskurar. Inlandet har ett lite mer mixat klimat och uppe i bergen kan det bli riktigt kallt så både jacka och byxor behövs. Vattentemperaturen ligger under året på runt 28 grader.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Vistelsen är på egen hand.

Andra resmål på Sri Lanka