Arlanda

Resor till Bentota på Sri LankaSri Lanka

Här slappnar du av i skuggan av vajande kokospalmer i rofylld miljö

Om Bentota

Lugna Bentota ligger vackert beläget vid havet och floden Bentota Ganga som mynnar ut i havet vid stranden i Beruwala. Här bor du direkt vid den breda och långsträckta sandstranden som är kantad av vajande kokospalmer och exklusiva hotell. Stranden bjuder ofta på en havsbris som gör att vågorna passar utmärkt för surfingfantaster. Reser du med barn kan lagunen, som bildats där floden rinner ut i havet, passa bättre. Här kan du även prova på flera olika vattensporter.

Bentota liksom Beruwala bjuder på ett bra utbud av restauranger, speciellt fisk och skaldjur. Maten håller hög kvalitet och du får passa på att njuta av färskfångad fisk eller någon god curry som är landets specialitet.

Ta del av vardagsliv, tempel och färggranna marknader

På andra sidan floden ligger staden Aluthgama där du kan ta del av lankesernas vardagsliv på marknader och den livliga huvudgatan. Ta båten över floden eller varför inte en fiske- eller båttur för att njuta av det rika fågellivet som finns här. Passa på att besöka det vackra buddhistiska templet när du är här. En rolig aktivitet för hela familjen brukar vara att åka till Kosgoda Turtle Hatchery där man får vara med när bebissköldpaddor släpps ut i havet.

Var ligger Bentota?

Karta Bentota

Väder och badtemperaturer

Den bästa tiden att semestra på Sri Lanka är perioden mellan december-april, i alla fall i sydvästra Sri Lanka där vi har våra hotell. Norra och östra delarna av landet har ett annat klimat och bra väder då det regnar i sydväst, maj-september. Temperaturen ligger i stort sett lika under hela året, mellan 27-32 grader med nattliga temperaturer på 22-25 grader. Under sommarmånaderna är luftfuktigheten hög och det kommer många regnskurar. Inlandet har ett lite mer mixat klimat och uppe i bergen kan det bli riktigt kallt så både jacka och byxor behövs. Vattentemperaturen ligger under året på runt 28 grader.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Vistelsen är på egen hand.

Andra resmål på Sri Lanka