Arlanda

Resor till Ahungalla & Balapitiya på Sri LankaSri Lanka

Njut av paradislika stränder med sand mellan tårna och behaglig atmosfär

Om Ahungalla & Balapitiya

Ahungalla & Balapitiya ligger precis vid stranden på sydvästra Sri Lanka. Här njuter du av lugn och ro vid den fantastiska palmkantade sandstranden som är både långsträckt och bred, perfekt för sköna strandpromenader. I omgivningarna hittar du buddhistiska tempel och grönskande natur. Balapitiya är en gammal fiskeby och känd för floden Madu Ganga som mynnar ut i sjön med samma namn. Ahungallas centrum vid huvudvägen är litet med några affärer.

I Ahungallas finns lokala supermarkets, några butiker och ett par restauranger. Balapitiya har inget riktigt centrum men supermarkets och affärer finns längs huvudgatan och de större vägarna.

Var ligger Ahungalla & Balapitiya?

Karta Ahungalla & Balapitiya

Väder och badtemperaturer

Den bästa tiden att semestra på Sri Lanka är perioden mellan december-april, i alla fall i sydvästra Sri Lanka där vi har våra hotell. Norra och östra delarna av landet har ett annat klimat och bra väder då det regnar i sydväst, maj-september. Temperaturen ligger i stort sett lika under hela året, mellan 27-32 grader med nattliga temperaturer på 22-25 grader. Under sommarmånaderna är luftfuktigheten hög och det kommer många regnskurar. Inlandet har ett lite mer mixat klimat och uppe i bergen kan det bli riktigt kallt så både jacka och byxor behövs. Vattentemperaturen ligger under året på runt 28 grader.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Vistelsen är på egen hand.

Andra resmål på Sri Lanka